Shot-urile de ghimbir, o băutură concentrată pentru imunitate și controlul zahărului din sânge. Cum prepari această băutură acasă

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Shot-urile de ghimbir Foto: Freepik @Nuiz125
Shot-urile de ghimbir Foto: Freepik @Nuiz125

Shot-urile de ghimbir, preparate din ghimbir proaspăt și alte ingrediente naturale, sunt recunoscute pentru efectele lor antiinflamatoare, digestive și de stimulare a imunității.

Vezi și: Impactul jocurilor video asupra somnului: de la relaxare la perturbarea somnului. Când devin un obstacol pentru odihnă

Băuturile de ghimbir, preparate din cantități concentrate de rădăcină de ghimbir, sunt o băutură populară de wellness care poate ajuta la reducerea inflamațiilor, la calmarea indigestiei și la creșterea imunității. 

Deși elixirurile de ghimbir au fost utilizate încă din antichitate pentru a trata diverse afecțiuni, băuturile cu ghimbir au devenit foarte populare în comunitatea wellness.

Acestea ajută digestia, stimulează sistemul imunitar și pot reduce nivelul zahărului din sânge. Băuturile de ghimbir se prepară de obicei cu rădăcină de ghimbir, fie presată într-un suc, fie amestecată cu sucuri de portocale sau de lămâie.

Dieteticianul autorizat Candace O'Neill, sugerează adăugarea altor băuturi pentru a face băutura mai gustoasă și a preveni refluxul gastric. Multe shot-uri de ghimbir pot conține și ingrediente precum turmeric, echinacea și probiotice pentru a crește beneficiile.

Turmericul este un aliment bogat în antiinflamatoare, la fel ca ghimbirul, astfel încât adăugarea acestuia poate spori beneficiile pentru sănătate prin consumarea mai multor nutrienți deodată.

Ginger shots sunt băuturi concentrate pe bază de ghimbir proaspăt, cu diverse ingrediente precum suc de lămâie, suc de portocale, turmeric, piper cayenne și miere manuka. Acestea pot fi preparate prin stoarcerea rădăcinii de ghimbir sau prin combinarea acesteia cu alte sucuri.

Acestea pot fi achiziționate gata preparate sau făcute la comandă la magazinele de sucuri sau la magazinele specializate în produse alimentare sănătoase. De asemenea, pot fi preparate acasă folosind un storcător de fructe, ghimbir ras sau un blender cu putere mare.

Din cauza concentrației lor ridicate, shot-urile de ghimbir pot fi picante și neplăcute de băut, așa că sunt făcute în cantități mici.

Beneficii

Ghimbirul este un remediu natural care s-a dovedit a avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv puternicele sale proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Antioxidanții săi, cum ar fi gingerolii, paradolii, sesquiterpenii, shogaolii și zingerona, protejează organismul împotriva daunelor produse de molecule instabile numite radicali liberi. Studiile au arătat că extractul de ghimbir poate reduce inflamația la persoanele cu afecțiuni precum artrita reumatoidă, bolile inflamatorii intestinale, astmul și anumite tipuri de cancer.

În plus față de proprietățile sale antioxidante, ghimbirul este, de asemenea, utilizat pentru a calma greața și problemele digestive. Studiile au arătat că suplimentarea cu ghimbir poate ajuta la creșterea mișcării alimentelor prin stomac, la ameliorarea indigestiei, la scăderea balonării și la reducerea crampelor intestinale.

Femeile însărcinate iau adesea ghimbir ca remediu natural și eficient pentru greață, iar studiile pe animale sugerează că ghimbirul poate proteja împotriva și trata ulcerele stomacale.

Efectele antiinflamatoare și antioxidante puternice ale ghimbirului pot stimula, de asemenea, sănătatea sistemului imunitar. Inflamația cronică poate afecta sistemul imunitar, crescând astfel șansele de îmbolnăvire.

Creșterea consumului de alimente și băuturi bogate în antioxidanți, cum ar fi băuturile cu ghimbir, poate combate inflamația și vă poate menține sistemul imunitar sănătos.

Ghimbirul are proprietăți antivirale și antibacteriene puternice, care pot spori răspunsul imunitar. Un studiu pe eprubetă a arătat că ghimbirul proaspăt are efecte antivirale împotriva virusului sincițial respirator uman (HRSV), care provoacă infecții respiratorii.

Citește și: Rolul dietei mediteraneene în prevenirea insuficienței cardiace la femei. Reducerea riscului de insuficiență cardiacă prin aportul de grăsimi sănătoase

Foto: Freepik

Ingredientele comune ale shot-ului de ghimbir, precum mierea și sucul de lămâie, pot, de asemenea, să îmbunătățească sănătatea imunitară. Mierea poate proteja sistemul imunitar și poate îmbunătăți răspunsul imunitar.

În plus față de beneficiile sale pentru sănătate, injecțiile cu ghimbir pot fi benefice și pentru controlul zahărului din sânge. Studiile au arătat că suplimentele cu ghimbir pot reduce nivelul zahărului din sânge și pot îmbunătăți hemoglobina A1c, un marker al controlului zahărului din sânge pe termen lung.

S-a demonstrat că acestea stimulează pierderea în greutate, reduc foamea și cresc efectul termic al alimentelor în timpul digestiei. Cercetările indică faptul că ghimbirul poate ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pancreatic, posibil datorită conținutului său de antioxidanți.

În funcție de ingredientele suplimentare, cum ar fi spanacul și mărul, injecțiile cu ghimbir pot oferi și alte beneficii pentru sănătate.

Riscuri

Shot-urile cu ghimbir sunt, în general, sigure pentru majoritatea oamenilor, dar există potențiale efecte secundare. Cantitățile mari de ghimbir pot avea efecte de subțiere a sângelui, dar cercetările sunt mixte. Persoanele care iau anticoagulante precum Warfarina ar trebui să evite injecțiile cu ghimbir și să își modereze consumul.

Ghimbirul poate reduce nivelul zahărului din sânge, astfel încât persoanele cu diabet care iau anumite medicamente ar trebui să fie atente la consumul de doze mari. Acest efect este asociat numai cu suplimentele concentrate de ghimbir, nu cu shot-urile cu ghimbir.

Persoanele alergice la ghimbir ar trebui, de asemenea, să evite shot-urile cu ghimbir. Zahărul adăugat, cum ar fi mierea sau nectarul de agave sau sucurile de fructe, poate duce la un aport caloric excesiv și la probleme cu glicemia atunci când se consumă în mod regulat doze de ghimbir.

Cum se prepară acasă

Băuturile cu ghimbir sunt o băutură populară de wellness care poate oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației, calmarea problemelor digestive și îmbunătățirea funcției imunitare. Barurile de sucuri prepară adesea diferite tipuri de doze de ghimbir, unele dintre acestea conținând ingrediente unice precum spirulina sau piperul cayenne.

Sucurile de ghimbir prefabricate pot fi găsite la magazinele alimentare specializate și la magazinele naturiste, precum și online.

Cu toate acestea, prepararea propriilor shot-uri de ghimbir este ușoară și se poate face în confortul bucătăriei dumneavoastră.

Pentru a prepara shot-uri de ghimbir, combinați 60 ml de rădăcină de ghimbir decojită cu 60 ml de suc de lămâie proaspăt stors, amestecați la viteză mare până când devine tulbure și strecurați amestecul printr-o strecurătoare fină.

Consumați zilnic 30 ml din acest amestec de ghimbir și păstrați restul într-o sticlă etanșă. Pentru a limita aportul de zahăr, începeți cu o cantitate mică de ingrediente dulci, precum suc de mere, suc de portocale sau miere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel