Beneficiile oferite de animalele de companie. De la reducerea stresului la îmbunătățirea condiției fizice

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
animale de companie Foto: Freepik
animale de companie Foto: Freepik

Animalele de companie oferă beneficii semnificative pentru sănătate, reducând stresul, încurajând exercițiile fizice și oferind sprijin emoțional.

Animalele de companie sunt mai mult decât niște animale drăguțe prin preajma casei, ele devin niște membri ai familiei, cu beneficii semnificative pentru sănătate. Molly Gross, specialist certificat în viața copilului și dandler de câini pentru instituții, subliniază faptul că animalele de companie au o semnificație și un impact mai profunde decât faptul că sunt doar drăguțe. Acestea oferă beneficii semnificative pentru sănătate, făcând din animalele de companie un membru valoros al oricărei familii.

Beneficii

Animalele de companie oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea stresului, menținerea unei rutine, socializarea și mișcarea. Cercetările arată că mângâierea unui câine reduce cortizolul, hormonul stresului, ceea ce contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului general de stres. Menținerea unei rutine este benefică pentru oameni, deoarece îi menține într-o rutină și le oferă un impuls fizic și mental.

Animalele de companie pot duce, de asemenea, la mai multe legături umane, deoarece devin parte a familiei. Un sondaj realizat de revista Aging & Mental Health pe 14 adulți în vârstă de 65 de ani sau mai în vârstă, care locuiesc în comunitate și care au animale de companie, a constatat că animalele lor de companie le pot fi benefice prin faptul că le oferă companie, le dau un sens și un scop, reduc singurătatea și sporesc socializarea.

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos pentru creier, experții fiind în general de acord că adulții au nevoie de cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică aerobică de intensitate moderată pentru o sănătate bună. Paguba se extinde dincolo de îmbunătățirea sănătății creierului, la controlul greutății, îmbunătățirea condiției cardio-respiratorii și a forței musculare, precum și reducerea riscului de boli cronice și ucigașe, cum ar fi bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, cancerul și diabetul.

Deși pisicile nu sunt cele mai active animale, plimbarea cu un câine poate oferi o cantitate semnificativă de exercițiu, mai ales dacă sunt active și le place să se plimbe. Mersul vioi contează ca activitate de intensitate moderată pentru oameni, iar implicarea în activități precum plimbări sau drumeții cu un câine poate ajuta la menținerea unui stil de viață sănătos.

Vezi și: Legătura surprinzătoare dintre somn și singurătate. O nouă abordare pentru problemele sociale

Foto: Freepik @prostooleh

Orice animal de companie poate fi benefic

Animalele de companie și de serviciu pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv companie și pot ajuta persoanele să se simtă mai puțin singure. Cu toate acestea, animalele de serviciu sunt special antrenate pentru a oferi sprijin persoanelor care trăiesc cu anumite dizabilități. Acestea pot ajuta la sarcini precum traversarea străzii în siguranță, avertizarea cu privire la nivelul scăzut de zahăr din sânge sau furnizarea de terapie prin presiune profundă.

Animalele de serviciu sunt diferite de câinii de serviciu, care merg în spitale și oferă diverse servicii de asistență. Un îngrijitor de câini pentru instituții explică rolul câinilor antrenați special pentru a oferi suport terapeutic în mediile medicale.

Acești câini, similari cu animalele de serviciu, sunt pregătiți să sprijine mai mulți pacienți prin intervenții asistate de animale, ajutând la recuperarea post-operatorie, reducerea anxietății înainte, în timpul și după proceduri, și la crearea unei relații terapeutice în cazul afecțiunilor cronice. Aceștia îmbunătățesc semnificativ experiența pacienților în spital, oferind confort și sprijin emoțional rapid și eficient.

În calitate de conducător de câini și specialist în viața copiilor, Molly Gross consideră că aceștia au puterea de a-i face pe oameni să se simtă în siguranță și de a construi relații mai repede decât o poate face orice om.

Animalele de companie și câinii de serviciu oferă o gamă vastă de beneficii care contribuie la îmbunătățirea sănătății fizice și emoționale a oamenilor. Prin prezența lor constantă și capacitatea lor de a oferi confort, aceste animale joacă un rol esențial în susținerea și îmbunătățirea calității vieții celor care se bucură de compania lor.

Indiferent dacă este vorba de reducerea stresului zilnic sau de sprijin în cadrul unor intervenții medicale, animalele de companie aduc un plus de valoare și de bunăstare în viețile noastre, demonstrându-se a fi adevărați parteneri în sănătate și fericire.

De la stimularea socializării și a activității fizice până la oferirea unui sprijin emoțional incomparabil, animalele de companie ne arată, prin acțiunile lor tăcute, dar puternice, cât de profundă poate fi legătura dintre om și animale. Într-o lume tot mai agitată, prezența unui animal de companie devine o sursă neprețuită de echilibru și alinare, făcându-ne viața mai completă și mai împlinită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel