Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Otetul de cidru de mere Foto: Freepik @muhammadstockspic
Otetul de cidru de mere Foto: Freepik @muhammadstockspic

Oțetul din cidru din mere, este recunoscut pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate, de la reglarea zahărului din sânge până la pierderea în greutate.

Oțetul din cidru de mere este un oțet fermentat obținut din mere coapte, proaspăt zdrobite. Se crede că reglează nivelul de zahăr din sânge, stimulează pierderea în greutate, îmbunătățește sănătatea intestinelor, scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea pielii.

Oțetul este supus unui proces riguros de fermentare, începând cu expunerea drojdiei pentru a transforma zaharurile în alcool. La soluția de alcool se adaugă apoi bacterii, care îl fermentează în continuare și îl transformă în acid acetic. Acest oțet este considerat un supliment valoros pentru sănătate.

Oțetul din cidru de mere este o băutură săracă în calorii și carbohidrați, cu un conținut minim de carbohidrați. Acesta conține potasiu, magneziu, fosfor, calciu, pectină, vitamine B și vitamina C.

Principalul compus activ este acidul acetic, care este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, inclusiv pentru pierderea în greutate. Aminoacizii din oțet sunt antiseptice și antibiotice eficiente, în timp ce conținutul său de acid acetic poate trata infecțiile fungice și bacteriene. Oțetul din cidru de mere organic, nefiltrat, conține o colonie de bacterii prietenoase cu intestinele, numită mama oțetului, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai nutritivă parte a băuturii.

Previne refluxul de acid

Un studiu realizat de Dr. Zoe Yeh de la Universitatea de Stat din Arizona a constatat că persoanele care au consumat oțet din cidru de mere au prezentat o reducere de 75% a episoadelor de reflux acid și o oră de reflux întârziat în comparație cu cei care au luat antiacid, ceea ce indică eficacitatea potențială a oțetului din cidru de mere în tratarea bolii de reflux gastroesofagian. Acest lucru sugerează că oțetul din cidru de mere poate fi o potențială opțiune de tratament pentru cei care suferă de boala de reflux gastroesofagian.

Promovează pierderea în greutate

Un studiu realizat de cercetătorii japonezi sugerează că oțetul din mere poate ajuta la pierderea excesului de greutate prin arderea caloriilor nedorite și stimularea metabolismului. Componenta principală, acidul acetic, poate ajuta la reducerea sindromului metabolic prin reducerea obezității, conform OrganicFacts.

Studiul a monitorizat greutatea corporală, IMC, zona de grăsime viscerală, circumferința taliei și nivelul trigliceridelor serice ale subiecților japonezi după administrarea oțetului. S-a observat o reducere semnificativă a nivelului de zahăr, ceea ce sugerează că aportul zilnic de oțet ar putea fi benefic în prevenirea sindromului metabolic prin reducerea obezității.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Americane de Diabet sugerează că două linguri de oțet din cidru de mere diluat pot scădea nivelul glicemiei la post și pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină la persoanele cu rezistență la insulină sau cu diabet de tip 2.

CItește și: Cum să menținem flexibilitatea și mobilitatea peste 40 de ani. Exerciții de întindere pentru a te simți mai bine în propriul corp

Foto: Freepik @Tati_Liberta

Reduce colesterolul

Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition de către Harvard School of Public Health a constatat că femeile care au consumat sosuri de salată pe bază de oțet, care conțin niveluri mai ridicate de acid alfa-linolenic, au avut o sănătate mai bună a inimii. Se crede că abilitatea oțetului de a reduce colesterolul LDL și de a crește nivelul de colesterol HDL protejează sistemul cardiovascular.

Îngrijirea pielii

Oțetul din cidru de mere, cu nivelul său alcalin moderat, poate ajuta la menținerea sănătății pielii, redându-i strălucirea și prevenind apariția excesului de grăsime sau a uscăciunii. De asemenea, echilibrează producția de sebum și îmbunătățește circulația nutrienților. Pentru a-l folosi, amestecați o lingură de oțet cu două căni de apă și folosiți un tampon de vată pentru a vă șterge fața curată și uscată.

Oțetul din mere poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea bacteriilor și la eliminarea celulelor moarte ale pielii, dar sunt necesare mai multe dovezi științifice. Acesta este o combinație de acid lactic, acid citric, acid acetic și acid succinic, care poate descuraja dezvoltarea propionibacterium acnes, o bacterie responsabilă de creșterea acneei.

Un studiu publicat în Journal of Cosmetic Dermatology a constatat că utilizarea acidului lactic pentru tratarea cicatricilor de acnee timp de trei luni a îmbunătățit textura, pigmentarea și aspectul pielii, precum și a ușurat cicatricile.

Oțetul din cidru de mere este eficient pentru controlul mătreții și pentru echilibrarea pH-ului scalpului. Aplicați două-trei linguri pe scalp și clătiți după cinci minute. Evitați contactul cu ochii. Deși este considerat un remediu de casă eficient, sunt necesare mai multe dovezi științifice pentru a susține afirmațiile.

Vezi și: Consumul săptămânal de pește gras reduce riscul de scleroză multiplă. Legătura dintre dietă și scleroza multiplă, confirmată de un studiu recent

Potolește pofta de mâncare

Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică a constatat că consumul de oțet din cidru de mere diluat cu o masă bogată în carbohidrați crește senzația de sațietate și ajută la pierderea în greutate prin prevenirea supraalimentației. Constatările, bazate pe un eșantion mic de populație, evidențiază beneficiile potențiale ale produselor murate sau fermentate.

Reduce tensiunea arterială

Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție de către cercetătorii chinezi a constatat că oțetul reduce în mod eficient tensiunea arterială ridicată la șobolani, o cauză majoră a problemelor cardiace și renale la oameni.

Doza zilnică recomandată

Oțetul din cidru de mere nu are o doză zilnică prescrisă pentru beneficii pentru sănătate, dar ingredientul său principal, acidul acetic, poate fi dur. Pentru a evita efectele secundare, se recomandă să consumați 1 lingură de oțetul din cidru de mere diluată în 230 ml de apă de trei ori pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel