Bei apă pe stomacul gol? Ce efect are în organism

Hidratarea este vitală pentru sănătate. Apa este motorul organismului. Totuși, există câteva recomandări ale specialiștilor atunci când vine vorba de cum și cătă este bine să bem. 

Nu există o o recomandare specifică în ceea ce privește aportul de apă potrivit pentru fiecare persoană.  Academiile Naționale de Științe raportează că pentru majoritatea oamenilor setea este indicatorul ideal pentru necesarul de apă dintr-o zi. 

Există totuși câteva orientări generale pentru aportul total de apă din alimente și băuturi. Bărbații ar trebui să bea aproximativ 3,7 litri (aproximativ 15,5 căni sau 125 de unități) pe zi, iar femeile 2,7 litri (aproximativ 11,5 cani sau 91 de unități) pe zi.  Acestea sunt însă recomandări generale, fiecare om fiind diferit, cu activități și obiceiuri diferite. De exemplu, dacă ești activ sau petreci mult timp în căldură, vei avea nevoie de mai multă apă decât dacă stai în toată ziua în fața televizorului.


Apă pe stomacul gol

Dacă dorești să te hidratezi, consumul de apă simplă pe stomacul gol s-ar putea să nu fie cea mai bună strategie. Potrivit unui studiu (link direct) din decembrie 2015 publicat în American Journal of Clinical Nutrition, consumul de apă pe stomacul gol nu este cel mai eficient mod de a te hidrata. În comparație cu alte băuturi, cum ar fi sucul de portocale și laptele, organismele noastre nu sunt capabile să rețină apă simplă. De ce? Macronutrienții și electroliții ajută organismul  să absoarbă și să rețină orice lichid pe care îl consumăm. Dacă doriți să rămâneți hidratat, beți apa alături de o masă sau o gustare, astfel încât să existe alți nutrienți care să vă ajute să rețineți mai mult lichidele. 

 

Studiul integral, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel