Bebelușii care lovesc uterul creează o hartă a corpului lor

Loviturile pe care o gravidă le simte în timpul sarcinii de la fătul din uter, îi pot permite bebelușului să-și "creioneze o hartă" a propriului trup și să exploreze în cele din urmă mediul înconjurător, sugereaza un nou studiu.

Oamenii de știință de la University College of London (UCL) au măsurat undele cerebrale produse atunci când nou-născuții dau din membre în timpul somnului rapid (REM). Ei au observat că mișcarea mâinii drepte a unui bebeluș cauzează imediat declanșarea undelor cerebrale în partea din emisfera stângă a creierului, care procesează contactul pentru mâna dreaptă. Dimensiunea acestor unde din creier este cea mai mare la copiii prematuri.

Constatările sugerează că loviturile fetale în al treilea trimestru al sarcinii ajung să crească în zonele creierului care se ocupă cu inputul senzorial și sunt modul în care copilul dezvoltă un sentiment al propriului corp.

,,Mișcarea spontană și feedback-ul din mediu în timpul perioadei de dezvoltare timpurie sunt cunoscute ca fiind necesare pentru cartografierea corectă a creierului la animale, cum ar fi șobolanii. Aici am arătat că acest lucru poate fi valabil și pentru oameni”, a explicat dr. Lorenzo Fabrizi de la Departamentul de Neuroștiințe, Fiziologie și Farmacologie al UCL, autorul studiului.

Kimberley Whitehead din același departament al Universității londoneze a declarat că rezultatele au implicații pentru asigurarea unui mediu spitalicesc optim pentru sugarii născuți devreme, astfel încât aceștia să aibă parte de o contribuție senzorială adecvată.

,,Deoarece mișcările observate apar în timpul somnului, rezultatele noastre susțin alte studii care indică faptul că somnul ar trebui să fie protejat la nou-născuți, de exemplu prin minimizarea perturbărilor asociate cu procedurile medicale necesare".

Undele cerebrale ale copiilor au fost măsurate utilizând electroencefalografia (EEG) și au fost înregistrate continuu în timpul somnului. Somnul activ a fost identificat comportamental, în funcție de observația părții laterale a mișcărilor oculare rapide, respirație în mare parte neregulată și mișcări frecvente ale membrelor izolate.

19 nou-născuți în vârstă de două zile au participat în medie la studiu. Ei au fost studiați între 31 și 42 de săptămâni, potrivit Medicalxpress.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel