Știrile zilei în Farma. Medicament anti-COVID, procedură de aprobare rapidă în UE

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@wirestock
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@wirestock

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Clicks Group va vinde Unicorn Pharmaceuticals în urma unei decizii judecătorești. Lanțul de farmacii din Africa de Sud, Clicks Group, a anunțat luni că va vinde Unicorn Pharmaceuticals pentru a respecta o decizie judecătorească. Curtea Constituțională a Africii de Sud în martie 2023 a decis în favoarea Asociației Farmaciilor Comunitare Independente (ICPA), care a susținut că deținerea Unicorn de către Clicks a încălcat regulamentele care interzic farmaciilor să dețină producători de medicamente, transmite Reuters.

Sanofi ia în considerare investiții majore în Germania

Compania farmaceutică franceză Sanofi se apropie de o decizie de a investi între 1,3 miliarde și 1,5 miliarde de euro (aproximativ 1,4-1,6 miliarde de dolari) într-un site important de producție din Frankfurt, Germania. Aceasta include modernizarea site-ului din districtul Hoechst, unde se produce insulina marca Lantus.

Bristol Myers soluționează acuzațiile de anti-competiție în Israel

Bristol Myers Squibb a fost de acord să plătească 10 milioane de șekeli (aproximativ 2,7 milioane de dolari) în Israel pentru a soluționa un posibil caz legat de blocarea unei versiuni generice a medicamentului anti-cancer Imnovid. Autoritatea de Concurență a Israelului a acuzat Bristol și distribuitorul israelian Neopharm Scientific că au refuzat accesul la probele necesare pentru a produce o versiune generică a Imnovid.

AstraZeneca cere evaluare rapidă pentru medicamentul COVID-19 în UE

AstraZeneca a anunțat luni că regulatorul de medicamente al Uniunii Europene a acceptat o cerere de autorizare pe piață pentru sipavibart, medicamentul său investigațional pentru prevenirea COVID-19. Evaluarea accelerată se bazează pe date pozitive dintr-un studiu de fază târzie care arată o reducere a riscului de infectare la pacienții cu imunitate scăzută.

Panelul indian recomandă aprobarea medicamentului Mounjaro al Lilly pentru obezitate

Un panel de experți indian a recomandat reglementatorului de medicamente al țării să aprobe importul și vânzarea medicamentului Mounjaro al companiei americane Eli Lilly. Mounjaro, cunoscut și sub numele de tirzepatide, este utilizat pentru tratarea diabetului și obezității, fiind o opțiune populară printre agonistele receptorului GLP-1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel