Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care este băutura perfectă pentru dimineață.
Chiar dacă mulți s-ar gândi că este vorba despre cafea, lucrurile nu stau așa, pentru că există ceva mult mai sănătos.
Astfel, medicul a oferit câteva ponturi pentru ca întregul organism să fie sănătos și energic.
"Câteva recomandări pentru creier și întregul organism:
Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.
Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.
Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.
Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.
La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E, cel mai mare protector împotriva Alzheimer, pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.
Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!", a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook.
Adevărul despre slănina cu ceapă. Cât de bună e pentru organism. Vlad Ciurea: Acesta e răspunsul!
Care e ora după care nu mai ai voie să bei cafea
"Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului.
Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică. Organismul nostru știe exact ce are nevoie. Iar atunci când ne cere o pauză, când simțim că suntem obosiți, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează și ajungem la epuizare. Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ținem cont de ele, iată un efect: non-performanța", a mai spus medicul Vlad Ciurea.
5 motive pentru care este bine să bei un pahar de apă pe stomacul gol
1. Curăţă stomacul și colonul. În acest fel, intestinele absorb mai uşor substanţele nutritive din alimentele consumate la micul dejun, dar este favorizată şi eliminarea toxinelor acumulate în ultimele ore.
2. Menţine sănătatea pielii și a elasticității ei
3. Uşurează tranzitul intestinal, adică previne și elimină constipația
4. Ajută la buna funcţionare a tuturor organelor, pentru că hidratează corpul în profunzime.
5. Ajută organismul să lupte cu virusuri. Apa ajută organismul să-şi formează anticorpi împotriva multor agenţi patogeni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.