Băutura care topește kilogramele. Dr. Victor George: Au slăbit 8 kilograme în 3 luni. Extraordinar

Monika Baciu |
Data publicării:
otetul de mere - FOTO: Freepik
otetul de mere - FOTO: Freepik

Această băutură care conține, de fapt, mai multă apă este ideală pentru pierderea în greutate. Medicii explică despre ce este vorba, de fapt, și cum putem slăbi 8 kilograme în trei luni.

Un fenomen interesant a captat atenția comunității științifice: potențialul oțetului de mere de a contribui la pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății generale. Un studiu recent a analizat efectele consumului regulat de oțet de mere asupra greutății și markerilor de sănătate metabolică în rândul adolescenților și tinerilor adulți.

Oțetul de mere topește kilogramele

Dr. Victor George, medic specialist Diabet, a explicat într-un clip pe TikTok cum acționează, de fapt, oțetul de mere.

"Oțetul de mere este bun la aproape orice pe planeta asta. Dar este bun și la slăbit? Ei bine, avem avem acest studiu proaspăt din 2024 realizat pe 120 de oameni, cu vârstă tânără între 12-25 de ani. Unii dintre ei care au consumat oțet de mere în fiecare zi, pe nemâncate în 250 ml apă, observat beneficii legat de scăderea în greutate.

Practic, cu cât consumau mai mult oțet de mere, au fost împărțiți în grupe de 5,10, 15 ml de oțet de mere pe zi, cei din grupul cu 15 ml au avut parte de scăderea ponderală cea mai mare, aproximativ 8 kg în 3 luni, doar consumând oțet de mere.

Era un oțet din cidru de mere. S-a observat un efect destul de important în  acest  studiu. Au fost observate și beneficii asupra colesterolului, trigliceridelor, circumferinței abdominal și asupra glicemiei dimineața pe nemâncate. Extraordinar, de ce nu?", a explicat dr. Victor George, medic specialist Diabet, a explicat într-un clip pe TikTok.

Vezi și: Medicamentul care poate provoca anemie. Duce la sângerări gastrointestinal sau perforație

Dr. Victor George, explicații despre oțetul de mere - FOTO: Captură TikTok

Cum funcționează oțetul de mere

Un studiu recent publicat în revista BMJ Nutrition, Prevention & Health a adus în atenție o descoperire surprinzătoare: consumul regulat de oțet de mere ar putea fi asociat cu pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății metabolice. Cercetarea, care a implicat adolescenți și tineri adulți din Liban, a constatat că cei care au consumat oțet de mere timp de 12 săptămâni au pierdut în medie 15 kilograme și au înregistrat îmbunătățiri semnificative în nivelurile de zahăr din sânge, colesterol și trigliceride. Aceste rezultate sugerează că oțetul de mere ar putea reprezenta o alternativă sigură și eficientă pentru gestionarea greutății și a sănătății metabolice, mai ales în rândul tinerilor.

Un studiu recent a constatat că adolescenții și tinerii adulți libanezi care au consumat până la o lingură de oțet de mere zilnic timp de 12 săptămâni au pierdut în medie 15 kilograme.

Publicată în BMJ Nutrition, Prevention & Health, cercetarea a arătat și că participanții aveau niveluri mai scăzute de zahăr în sânge, colesterol și trigliceride la sfârșitul perioadei de trei luni. Anterior, cercetările au evaluat efectele acestei băuturi asupra greutății la adulții mai în vârstă, dar acesta este primul studiu care testează această metodă la tineri.

Deși studiul sugerează că un consum zilnic de oțet de mere ar putea fi un instrument eficient pentru pierderea în greutate, unii experți avertizează asupra interpretării exagerate a rezultatelor, având în vedere limitările considerabile ale studiului.

Vezi și: Un nou biomarker promite detectarea timpurie pentru Alzheimer, cu zeci de ani înaintea simptomelor. Cheia pentru tratamentul precoce

Oțetul de mere, tonic pentru sănătate

Oțet de mere - FOTO: Freepik@Racool_studio

Aceștia au ales să testeze oțetul de mere, obținut din mere zdrobite și fermentate și folosit de mult timp ca tonic pentru sănătate. Echipa a recrutat 120 de participanți cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani, pe care i-au împărțit în patru grupuri. Trei dintre grupuri au fost instruite să consume fie 5, 10 sau 15 mililitri (ml) de oțet de mere dimineața. (Pentru referință, 15 ml echivalează cu aproximativ o lingură.) Al patrulea grup a primit un placebo.

La începutul studiului, greutatea medie a participanților era de aproximativ 78,5 kilograme. După 12 săptămâni, cercetătorii au constatat că grupurile care au consumat oțet de mere au slăbit în general.

Grupul care a băut 15 ml zilnic a slăbit cel mai mult, ajungând la o greutate medie de aproximativ 70,3 kilograme. Cei care au consumat 10 ml și-au redus greutatea medie la 72,1 kilograme, iar grupul care a băut 5 ml a ajuns la o greutate medie de 74,1 kilograme. Toate cele trei grupuri au înregistrat o scădere a circumferinței taliei și șoldurilor, precum și a indicelui de masă corporală (IMC).

Vezi și: Microgravitația, sistemul inovator de reabilitare: ce boli tratează. Raoul Saggini: Boala Parkinson beneficiază de acest sistem. A fost inventat de mine. Au trecut prin el mii de persoane, mari atleți

Echipa a observat, de asemenea, îmbunătățiri semnificative ale nivelurilor de glucoză din sânge, trigliceride și colesterol.

Acesta este primul studiu care evaluează impactul oțetului de mere asupra sănătății, pe lângă pierderea în greutate. Este, de asemenea, singurul studiu care examinează efectele băuturii asupra tinerilor, deși alte cercetări au analizat dacă ajută adulții mai în vârstă să slăbească.

Un studiu mic (dar frecvent citat) din 2009 a arătat că consumul a 1 sau 2 linguri de oțet de mere zilnic a dus la o pierdere modestă în greutate de 1 până la 2 kilograme după trei luni. Într-un alt studiu mic, cercetătorii au administrat oțet de mere participanților aflați atât pe diete cu restricție calorică, cât și pe diete obișnuite. După 12 săptămâni, ambele grupuri au slăbit, dar cei care au consumat oțet de mere au slăbit mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel