Cea mai populară băutură din lume ne poate îmbătrâni prematur. Un medic dezvăluie patru moduri în care consumul de cafea poate contribui la îmbătrânire. Dr. Monica Kieu o primește des a explicat cum cafeaua care este considerată o modalitate populară de a începe ziua și vine cu multe beneficii, inclusiv un impuls de energie pentru cei care au dificultăți în diminețile devreme, ne poate face să părem mai bătrâni.
Cafeaua ne poate îmbătrâni
Cu toate acestea, în ceea ce privește îmbătrânirea, este cafeaua prietenoasă. Conform chirurgului plastic facial Dr. Monica Kieu, răspunsul scurt este că depinde.
"În general, cafeaua este de fapt benefică. Cofeina vă oferă un impuls de energie. Polifenolii sunt antioxidanți, iar în cafea există și ceva numit CGA-uri care ajută la reducerea inflamației", a explicar dr. Monica Kieu, potrivit Express.
Cu toate acestea, dacă cafeaua este consumată în exces, adică dacă se beau mai mult de patru cești pe zi, "nu este benefic", a avertizat dr. Kieu.
"Băuturile pe bază de cafea sunt de obicei amestecate cu zahăr, care este foarte inflamator și poate provoca degradarea colagenului. Și apoi, sunt produsele lactate care au potențial inflamator și pot provoca erupții de acnee", a mai explicat dr. Kieu.
Prin urmare, nu cafeaua în sine este nocivă, ci mai degrabă ingredientele pe care le amestecăm cu ea. Totuși, la anumite persoane, cofeina poate crește nivelurile de cortizol, hormonul nostru de gestionare a stresului, a subliniat Dr. Kieu.
Vezi și: Strategii de alimentație pentru persoanele cu boala Alzheimer. Ce presupune o dietă echilibrată
Cafea - FOTO: Freepik@pressahotkey
Cafeaua poate duce la acumularea de kilograme nedorite
"Acest lucru poate cauza probleme legate de creșterea în greutate și poate face pielea uleioasă. În plus, un consum excesiv de cofeină poate afecta modelele de somn. Când nu dormiți suficient, pielea dumneavoastră nu se poate repara eficient", a mai explicat dr. Kieu.
Prin urmare, medicul recomandă să vă limitați la una sau două cești de cafea pe zi. Dar trebuie menționat și faptul că cofeina este un vasoconstrictor foarte puternic.
"Deci, atunci când este aplicată topic, este foarte benefică pentru cearcănele de sub ochi", a adăugat Dr. Kieu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.