Băutura care scade glicemia. Are efect în câteva minute

Monika Baciu |
Data publicării:
glicemia - FOTO: Freepik@EyeEm
glicemia - FOTO: Freepik@EyeEm

Această băutură gustoasă scade glicemia în câteva minute.

Un pahar răcoritor și rece de suc ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie în timpul acestui val de căldură. Totuși, sucurile de fructe sunt, de obicei, nu sunt recomandate pentru cei cu diabet de tip 2 deoarece pot crește nivelul zahărului din sânge. Din fericire, cercetările dezvăluie o băutură care ar putea fi o excepție, deoarece ar putea, de fapt, să vă reducă nivelurile.

Diabetul de tip 2 descrie o afecțiune cronică declanșată de producția insuficientă de insulină. Corpul dumneavoastră se luptă fie să producă suficientă insulină, fie cea pe care o produce nu funcționează corespunzător. Lipsit de acest hormon esențial, nivelul glucozei din sânge poate ajunge la valori periculoase.

Deși pancreasul dumneavoastră poate să nu producă suficientă insulină, dieta dumneavoastră ar putea ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Vezi și: Căldura extremă, risc pentru cardiaci. Dr. Alice Munteanu: Este o problemă. Pot face AVC. Infarctul miocardic e frecvent vara

Băutura care scade glicemia

Conform cercetărilor, o băutură gustoasă care ar putea ajuta este sucul de rodie. Un studiu, publicat în jurnalul Current Developments in Nutrition, a analizat efectele consumului unei doze unice de opt uncii de suc de rodie asupra nivelului de glucoză din sânge.

Cercetătorii au recrutat 21 de persoane sănătoase și cu greutate "normală". Aceste persoane au fost rugate aleatoriu să bea fie apă, suc de rodie, fie o băutură pe bază de apă pentru a egala conținutul de zahăr din sucul de rodie.

După acest regim, participanții au trecut printr-o perioadă de spălare de o săptămână, urmată de consumul băuturilor pe care nu le-au avut înainte.

Cercetătorii au colectat, de asemenea, nivelul zahărului din sânge pe nemâncate înainte și la 15, 30, 60, 90, 120, 150 și 180 de minute după ce au consumat băutura. Zahărul din sânge pe nemâncate descrie glucoza după un post peste noapte. Voluntarii au fost, de asemenea, împărțiți în două grupuri pe baza nivelului de insulină serică pe nemâncate.

În timp ce consumul de apă nu a schimbat nivelul de zahăr din sânge la niciunul dintre participanți, sucul de rodie a adus rezultate promițătoare. Cei cu niveluri scăzute de insulină serică pe nemâncate au experimentat o scădere "semnificativă" a glucozei din sânge la 15 minute.

Vezi și: Cel mai dureros cancer. Provoacă dureri cumplite. Simptomele, aproape imposibil de identificat în stadiile incipiente

Sucul de rodie - FOTO: Freepik@abdulahadgd

Sucul de rodie reglează metabolismul

Studiul a concluzionat că descoperirile lor sugerează că componentele din sucul de rodie "probabil" reglează metabolismul glucozei la oameni. Una dintre părțile puternice ale sucului de rodie este conținutul său ridicat de antioxidanți.

Rodiile sunt bogate în antociani, pigmenți care dau sucului culoarea sa caracteristică, și acești compuși sunt bogați în antioxidanți. Una dintre teoriile este că antioxidanții sunt capabili să se lege de zahăr și să prevină un efect mare asupra nivelului de insulină.

Deși mecanismele din spatele sucului de rodie și nivelurilor de zahăr din sânge nu sunt complet clare, există mai multe cercetări care susțin efectele sale. Un studiu, publicat în jurnalul Nutrition Research, a descoperit că sucul de rodie a fost capabil să reducă glucoza serică pe nemâncate și să scadă rezistența la insulină la cei cu diabet de tip 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel