Berea care previne bolile cardiace o găsești și la magazinele alimentare. De altfel, această băutură este considerat un aliment. Este vorba despre berea neagră.
Berea neagră este preparată dintr-un malț de orz care a fost prăjit. Cu cât malțul este mai întunecat, cu atât berea va fi mai întunecată. În plus față de malțurile mai închise care produc o colorație mai închisă, ele produc, de asemenea, un gust sofisticat și complex. Berile întunecate au, de obicei, note de arome precum ciocolată și caramelele, produse prin prăjirea malțului.
Berea neagră, beneficii pentru sănătate
Ceea ce s-ar putea să nu știți despre berea neagră este că are și mai multe beneficii pentru sănătate. Există o cantitate mare de antioxidanți în berea neagră. Antioxidanții sunt cunoscuți că au un rol bine definit pentru menținerea sănătății. Acești antioxidanți ajută la prevenirea dezvoltării unor afecțiuni precum cataracta și alte boli. Deși nu sunt concludente, unele studii au sugerat că berile întunecate ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea aterosclerozei - o boală care contribuie la bolile de inimă și la accidentul vascular cerebral.
Vezi și: Îți cade părul la duș? Poate fi din mai multe motive
Berea neagră, conținut ridicat de fier
Un alt mare beneficiu al berii întunecate este că are un conținut ridicat de fier - cel mai mare dintre orice fel de bere. Consumul unei beri de culoare închisă vă poate ajuta să ajungeți la valoarea zilnică necesară a fierului, ceea ce vă ajută să vă mențineți nivelul de energie ridicat și promovează sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Având în vedere că deficitul de fier este unul dintre cele mai frecvente deficiențe nutriționale, o mulțime de oameni ar putea folosi doza suplimentară de fier pe care berea întunecată o are de oferit, arată Omax Health.
O echipă de la Universitatea din Valladoid din Spania a analizat 40 de tipuri de bere de pe cinci continente – 17 mărci spaniole de bere și 23 din alte țări – inclusiv 28 de beri blonde, șase beri negre și șase non-alcoolice.
"Deși aceste cantități sunt foarte mici, diferențele sunt evidente și s-ar putea datora proceselor de producție sau materiilor prime utilizate în producție", a declarat Carol Blanco, profesor de tehnologie alimentară la universitate, arată Laboratory News.
Fierul ajută la transportul oxigenului în sânge și reglează creșterea celulelor, printre alte funcții. Femeile tind să fie la un risc mai mare pentru deficit de fier decât bărbații, astfel încât bea până doamnelor - o bere de culoare închisă ar putea fi doar ceea ce medicul a ordonat, arată Hella Wella.
Vezi și: Somnolența excesivă, hipersomia, cauze. Cum ne afectează rutina zilnică
Berea neagră, benefică pentru rinichi
Consumul moderat de bere a fost legat de o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv furnizarea de cantități mari de vitamine B și reducerea riscului de pietre la rinichi. Cu toate acestea, unii factori nutriționali diferă în funcție de tipul de bere consumată. Siliciul, un element care se găsește în bere, promovează rezistența osoasă, ceea ce este important în prevenirea osteoporozei. Studiile arată că nivelurile de siliciu sunt cele mai ridicate la berile blonde și la cele cu cantități mai mari de hamei, comparativ cu berile întunecate.
Berea neagră conține adesea mai multe fibre decât berile blonde, ceea ce poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea sănătății inimii.
Vezi și: Analizele de sânge, necesare. La cât timp trebuie făcute
Băutura ieftină, adorată de români, care înmulţeşte bacteriile bune din corp. Medic: Este antioxidantă și hidratează
Berea poate avea anumite beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea riscului de boli de inimă și de osteoporoză. Cu toate acestea, un consum mare sau excesiv de bere poate duce la afecțiuni precum cancerul, bolile hepatice și bolile cardiovasculare.
Producătorii fac bere prin fermentarea amidonului, de obicei orz maltezat, cu drojdie. Procesul de fabricare a berii moderne implică utilizarea hameiului și a altor agenți aromatizanți și conține de obicei aproximativ 3,5-10% alcool.
În timp ce berea poate avea unele beneficii pentru sănătate, aceasta poate afecta negativ și sănătatea mentală și fizică a unei persoane. În plus, deși această băutură conține o anumită valoare nutritivă, nu este potrivită ca alternativă la o dietă nutritivă și echilibrată.
Mai mult, berea conține și carbohidrați, sodiu, potasiu și magneziu, care pot contribui la atenuarea senzației de oboseală musculară.
"Berea oferă numeroase beneficii organismului, hidratează, poate ajuta la menținerea unei greutăți optime, are proprietăți antioxidante și neuroprotectoare datorită melatoninei și conține vitamine și minerale, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată. Pe timpul verii, este o foarte bună opțiune pentru hidratare, însă este foarte important să nu uităm de moderație.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere este de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați", spune dr. Alin Popescu, secretar general al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.