Băutura care îți crește tensiunea. Poate provoca boli de inimă, rinichi, diabet sau accident vascular cerebral

Monika Baciu |
Data publicării:
bautura care iti creste tensiunea - FOTO: Freepik@pixel-shot.com
bautura care iti creste tensiunea - FOTO: [email protected]

Băutura care îți crește tensiunea îți cauzează și alte neplăceri. Poate duce la inclusiv boli de inimă, boli de rinichi, hipertensiune arterială, diabet, accident vascular cerebral, obezitate și depresie.

Băutura care îți crește tensiunea te expune și la insomnie. În plus, duce la boli cronice și nu numai. Medicul Poonam Desai a avertizat cu privire la cinci obiceiuri de viață care ar putea să îți pună sănătatea în pericol, inclusiv consumul de cafea la un anumit moment al zilei.

Într-un videoclip TikTok, doctorul Poonam Desai a îndemnat oamenii să nu consume cafea după un anumit moment al zilei.

Adresându-se celor peste 22.000 de urmăritori ai săi, Dr. Desai a explicat de ce nu bea niciodată cafea sau nu consumă cofeină după ora 12:00.

”Cofeina are un timp de înjumătățire de cinci până la șase ore și ar putea să persiste în organism aproape de ora de culcare, împiedicându-ne să adormim sau să rămânem adormiți. Așa că încerc să evit orice băutură cu cofeină după-amiaza”, a spus dr. Poonam Desai, potrivit Express.

Vezi și: Care este cel mai murdar loc din casă. Unde uiți să faci curățenie și este plin de bacterii

Somnul insuficient, riscuri pentru sănătate

Deficitul de somn a fost legat de o serie de probleme cronice de sănătate, inclusiv boli de inimă, boli de rinichi, hipertensiune arterială, diabet, accident vascular cerebral, obezitate și depresie.

Sfatul ei este susținut de o cercetare publicată în revista Science Translational Medicine în 2015, care a constatat că băutul echivalentului unui espresso dublu cu trei ore înainte de culcare poate da ceasul corpului înapoi cu aproape o oră, provocând efectiv un decalaj orar.

Avertismentul Dr. Desai a făcut parte dintr-o listă mai lungă de obiceiuri de viață pe care trebuie să le evitați sau să le schimbați pentru sănătatea dumneavoastră.

Vezi și: Boala gravă descoperită de români când au mers să doneze sânge. Carla Tănasie: Poți să descoperi niște boli în fazele incipiente dacă te duci să îți faci aceste analize

Primul este consumul de alcool. Nicio cantitate de alcool nu este sigură pentru sănătatea noastră. Consumul excesiv de alcool este asociat cu dezvoltarea bolilor cronice și a altor probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale, bolile hepatice și problemele digestive, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

De asemenea, a fost asociat cu cancerul de sân, gură, gât, esofag, laringe, ficat, colon și rect. Dr. Desai a continuat apoi să avertizeze împotriva utilizării recipientelor de plastic pentru alimente.

”Recipientele din plastic, mai ales atunci când sunt încălzite, pot să elibereze perturbatorii endocrini, așa că nu le mai cumpăr”, a spus ea.

Vezi și: Cum să slăbești la menopauză. 6 practici care te ajută să scapi de câteva kilograme în plus

Ce sunt disruptorii endocrini

Institutul Național de Servicii de Sănătate a Mediului descrie substanțele chimice perturbatoare endocrine (EDC), ca fiind substanțe chimice care pot imita, bloca sau interfera cu hormonii organismului, care fac parte din sistemul endocrin.

Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite afirmă că aceste substanțe chimice au fost asociate cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv interferențe cu reproducerea, risc crescut de cancer și tulburări în funcționarea sistemului imunitar și a sistemului nervos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel