Potrivit unui studiu (link direct) publicat în Obezitate, care a inclus 33 de participanți care erau supraponderali sau obezi, consumul unei cantități moderate de cafea imediat, înainte de micul dejun, reduce consumul de calorii pentru acea masă.
Însă, un alt studiu (link direct), realizat cu doar 12 participanți, publicat în decembrie 2014 în Appetite, a constatat că nu au existat efecte semnificative ale consumului de cafea asupra aportului de energie sau a golirii gastrice (timpul necesar mâncării pentru a vă părăsi stomacul).
O recenzie (link direct) publicată în decembrie 2017 în Jurnalul Internațional de Nutriție pentru Știința Alimentelor a sugerat că ora la care este băută cafeaua ar putea fi factorul cheie. S-a descoperit că dacă este consumată între o jumătate de oră și două ore înainte de masă poate suprima foamea, dar, cafeaua administrată cu trei, până la patru ore și jumătate înainte de masă a avut o influență minimă asupra cantității de mâncare consumată.
Cafeaua și pierderea în greutate
Cu toate acestea, există mai multe dovezi care indică capacitatea cafelei de a stimula metabolismul.
O recenzie (link direct) publicată în octombrie 2018 în Critic Review in Food Science and Nutrition a evaluat 13 studii cu un total de 600 de participanți. Cercetarea a analizat aportul de cofeină și greutatea corporală, IMC și masa de grăsimi. Cercetătorii au remarcat că, pe măsură ce aportul de cofeină a crescut, aceste alte măsuri au scăzut. Mai exact, atunci când participanții și-au dublat aportul de cofeină, masa lor corporală, greutatea și masa de grăsime au scăzut cu 17 până la 28 la sută.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.