Băutura alcoolică ce înlocuiește detergentul de rufe. Dacă este timpul să pornești mașina de spălat, dar ai realizat că nu mai ai detergent de rufe tradițional, există câteva trucuri naturale la care poți apela.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu, cunoscut și sub denumirea de bicarbonat de sodiu, este o substanță care apare în mod natural și poate face minuni pentru rufele tale. Folosit de mult timp ca alternativă ecologică la detergentul de rufe și în alte procese de curățare din casă, bicarbonatul de sodiu este alegerea evidentă atunci când rămâi fără detergent de rufe.
Deoarece bicarbonatul de sodiu ajută la descompunerea bacteriilor de pe haine, eliminând mirosurile, este una dintre cele mai bune alternative la detergentul de rufe dacă trebuie să speli haine sport sau haine pentru copii.
Vezi și: Restul alimentar care înlocuiește făina de grâu. Este aur curat. Combate cancerul
Deci, cum poți folosi bicarbonatul de sodiu?
Bicarbonat de sodiu – FOTO: Freepik
Adaugă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Poți să-l adaugi în compartimentul mașinii de spălat sau direct în tambur.
Pentru înmuierea naturală a țesăturilor, adaugă jumătate de cană de oțet alb în compartiment în momentul în care ajunge la ciclul de clătire. Alternativ, poți folosi jumătate de cană de suc de lămâie dacă asta ai la îndemână.
Dezavantaje ale acestei metode: Bicarbonatul de sodiu nu oferă o curățare profundă - în special în comparație cu alte alternative la detergentul de rufe disponibile - dar este excelent dacă nu ai alte opțiuni, potrivit Superbee.
Oțet alb
S-ar putea să pară o adăugire ciudată - și mirositoare - la rufele tale, dar știai că oțetul este un substitut excelent pentru detergentul de rufe? Cel mai bun lucru este că probabil îl ai în cămară chiar acum.
Oțet – FOTO: Freepik
Oțetul este acid și are calități antibacteriene, așa că ajută la îndepărtarea petelor și mirosurilor neplăcute. Un aspect minunat al folosirii oțetului pentru spălarea hainelor este că nu lasă în urmă reziduuri - așa cum sunt cunoscute să facă detergenții convenționali - deci nu trebuie să vă faceți griji că supraclătiți înainte de uscare.
Deci cum poți folosi oțetul pentru a-ți spăla hainele?
Vezi și: Culoarea violet, impact uimitor pentru sănătate. De ce Regii și Reginele purtau violet
Pune jumătate de cană de oțet alb distilat în compartimentul de detergent al mașinii de spălat și hainele tale vor ieși curate, fără pete și, cel mai important, fără miros de oțet!
Dezavantaje ale acestei metode: Folosirea oțetului alb în locul detergentului de rufe sau a altor produse naturale de curățare poate deveni costisitoare pe termen lung, așa că aceasta este o metodă temporară!
Suc de lămâie
La fel ca oțetul, lămâile sunt acide, ceea ce le face remedii naturale perfecte pentru îndepărtarea petelor. Cu toate acestea, pentru rezultate optime, asigură-te că folosești suc de lămâie real, deoarece sucul de lămâie artificial poate conține coloranți care pot deteriora hainele. Deci cum poți folosi sucul de lămâie ca alternativă naturală la detergentul de rufe?
Suc de lămâie – FOTO: Freepik@Pixabay
Adaugă jumătate de cană de suc de lămâie la încărcătură. Spală și usucă normal! Lămâile sunt, de asemenea, excelente pentru îndepărtarea petelor persistente înainte de spălare: aplică o amestec de 1/3 cană de suc de lămâie și 2/3 cană de apă pe pete și freacă ușor până când începe să se estompeze.
Pune hainele în mașină pentru spălare așa cum este descris mai sus și voila, haine curate!
Dezavantaje ale acestei metode: Va trebui să ai destule lămâi în casă pentru a obține suficient suc pentru o încărcătură completă. Acest lucru poate deveni, de asemenea, o alternativă costisitoare la detergenții de rufe, pe care vei dori să o eviți!
Vezi și: De ce să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie în cafea. Efectul nebănuit pe care îl au
Detergent de vase sau lichid de vase
Dacă ai rămas fără detergent de rufe, există șansa să ai la îndemână detergent de vase. Deci, dacă te întrebi dacă săpunul de vase poate fi folosit ca detergent de rufe, răspunsul este da - cu o mică precauție.
Problema cu săpunul de vase este că produce o cantitate mare de spumă atunci când este amestecat cu apă. Acest lucru este în regulă atunci când speli manual vasele sau chiar câteva articole de îmbrăcăminte; totuși, dacă adaugi săpun de vase în mașina de spălat, viteza și forța tamburului în mișcare pot produce atât de multă spumă încât să se reverse din mașina de spălat, provocând daune la etajul de spălat și, potențial, blocarea scurgerilor.
Ca urmare, nu poți folosi săpunul de vase ca alternativă la detergentul de rufe dacă ai o mașină de spălat cu eficiență mare și ar trebui să folosești doar o cantitate mică chiar și dacă nu o ai.
Adaugă două lingurițe de săpun în tamburul mașinii de spălat. Când ajunge la ciclul de clătire, adaugă jumătate de cană de oțet sau suc de lămâie pentru a ajuta la îndepărtarea oricărui reziduu care ar putea rămâne, precum și pentru a acționa ca înmuietor de țesături natural.
Dezavantaje ale acestei metode: Prea mult săpun de vase poate provoca o dezordine reală, așa că folosește-l cu grijă; Specialiștii recomandă de asemenea să folosești această metodă doar pe haine colorate, nu pe cele albe.
Șampon
La fel ca detergentul de vase, șamponul poate fi folosit ca substitut pentru detergent într-o situație de urgență. Este excelent pentru spălarea manuală și este o opțiune de bază dacă călătorești și ai la dispoziție doar un chiuvetă.
Sampon – Pexels@Nataliya Vaitkevich
Cu toate acestea, te confrunți cu aceleași probleme ale unui șampon care produce prea multă spumă - și o factură costisitoare pentru a remedia mașina de spălat și podeaua camerei tale de spălat. Iarăși, nu recomandăm să folosești șampon într-o mașină de spălat cu eficiență mare.
Vezi și: De ce să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie în cafea. Efectul nebănuit pe care îl au
Adaugă două lingurițe de șampon în tamburul mașinii de spălat. Când ajunge la ciclul de clătire, adaugă jumătate de cană de oțet sau suc de lămâie în compartiment pentru a ajuta la îndepărtarea oricărui reziduu care ar putea rămâne și pentru a lăsa hainele să nu provoace mâncărimi.
Dezavantaje ale acestei metode: Hainele spălate cu șampon pot provoca senzații de mâncărime dacă nu sunt clătite suficient. De asemenea, poate provoca scurgerea spumei din mașina de spălat în timpul ciclului de spălare sau poate face ca tamburul să acumuleze mucegai sau bacterii.
Votcă
Votca – FOTO: Pexels@Dimitris Binioris
Acest lucru poate părea complet bizar, dar votca poate să te ajute să ”cureți” hainele dacă ești absolut disperat și fără alternative la detergent.
Aceasta este doar o soluție temporară care funcționează dacă ai haine ușor mirositoare, dar altfel curate, care au nevoie de o revitalizare rapidă.
Amestecă cantități egale de votcă cu apă și pune-le într-un recipient cu pulverizator. Întoarce hainele care au nevoie de proaspătare pe dos și pulverizează-le cu amestecul. Acest lucru va ajuta la înlăturarea mirosurilor.
Dezavantajele acestei metode: Aceasta este doar o soluție temporară, dar ar trebui să-ți ofere suficient timp să mergi și să cumperi un detergent de rufe adevărat!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.