Un document oficială arată că, din cauza numărului mare de infectări zilnice, Elveţia ar putea să nu mai trateze unii pacienți bolnavi de coronavirus, în secţiile ATI. Este vorba despre un document întocmit de Academia Elvețiană de Științe Medicale și de Societatea Elvețiană de Medicină Intensivă, care este în vigoare din 20 martie, deși nu a fost încă adoptat oficial.
Acum însă, un articol apărut în publicaţia La stampa, şi intitulat "Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse", vorbeşte despre acest aspect, potrivit unor surse citate de Antena 3.
La întrebarea care se pune în toate spitalele din lume acum, în plină pandemie, Elveția răspunde: "La nivelul B, în caz de indisponibilitate a paturilor la terapie intensivă nu ar trebui făcută nicio resuscitare cardiopulmonară".
În acelaşi articol, se menţionează că la pagina 5 a documentului, sunt indicate tipurile de pacienți destinați să nu fie internați în secția de terapie intensivă: "Vârsta de peste 85 de ani. Vârsta de peste 75 de ani însoțită de cel puțin unul dintre următoarele criterii: ciroză hepatică, insuficiență renală cronică în stadiul III, insuficiență cardiacă de clasa NYHA mai mare de 1 și supraviețuire estimată la mai puțin de 24 de luni".
La nivelul A, paturi disponibile la terapie intensivă, dar resurse limitate, criteriile pentru a nu fi admiși la reanimare sunt mai grave. Printre altele: "Stop cardiac recurent, boală oncologică cu o speranță de viață mai mică de 12 luni, demență severă, insuficiență cardiacă clasa IV / NYHA, boală degenerativă în stadiul final".
Cel mai recent bilanţ al situaţiei COVID-19 în Elveţia arată peste 6.500 de cazuri noi şi 10 morţi în 24 de ore, adică cifre de două ori mai mari decât cele din Italia, şi un raport de 494,9 cazuri la suta de mii de locuitori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.