Banala aspirină reduce riscul de apariție a cancerului colorectal, dar numai la anumite persoane.
„Da, este o constatare reală, dovedită de studii științifice. Consumul cronic de aspirină, undeva la peste 5 sau 10 ani, este asociat cu o frecvență mai scăzută a cancerului colorectal, poate chiar cu o prevenire a acestuia. Nu s-a stabilit doza exact, însă această influență a aspirinei a fost studiată mai ales în Statele Unite ale Americii, la persoanele peste 50 de ani, la persoanele care au o speranță de viață de mai mult de 10 ani și un risc cardiovascular asociat care să necesite administrarea aspirinei, și pentru aceste persoane s-a observat că incidența cancerului rectal este mai scăzută. Evident, nu putem administra aspirina tuturor indivizilor sănătoși, trebuie să îndeplinească anumite condiții: să nu aibă, de exemplu, o patologie asociată care să favorizeze sângerarea, pentru că aspirina, așa cum știm, favorizează sângerarea la nivelul tractului digestiv. Să nu aibă ulcere, gastrite etc”, a explicat dr Florin Grama,
Alte categorii care care aspirina este recomandată sunt diabeticii și cei cu boli cardiovasculare, cărora medicamentul le este indicat din cauza patologiei cronice, efectul benefic preventiv contra cancerului colorectal venind ca un supliment, a mai spus medicul.
Care sunt simptomele cancerului colorectal și cum se tratează modern și cât mai avantajos pentru pacient cancerul colorectal, aflați din VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.