Bacteriile ascunse din spațiile de joacă pentru copii

Florina Pop |
Data publicării:
Locurile de joacă cu mingi colorate sunt pline de microbi, susține un studiu FOTO: pexels.com
Locurile de joacă cu mingi colorate sunt pline de microbi, susține un studiu FOTO: pexels.com

Spațiile de joacă cu bile colorate din clinicile americane de terapie fizică sunt pline de microbi, susține o cercetare.

O cercetare arată că gropile cu bile în clinicile de terapie fizică, dar și spațiile de joacă cu bile colorate din locurile publice sunt pline în microbi, alții potențial periculoși, a evidențiat un studiu al Universității din Georgia de Nord, SUA.

Cercetătorii au descoperit 31 de specii bacteriene și o specie de drojdie, iar unele dintre acestea sunt responsabile pentru cojunctivită, infecții ale tractului urinar, infecții ale fluxului sanguin, inflamații ale inimii și multe altele, anunță un un studiu citat de webmd.com.

Unul dintre autorii studiului, Dobrusia Bialonska, profesor asistent de Microbiologie de mediu la Universitatea din Georgia de Nord, avertiza părinții să fie conștienți când își duc copilul la o clinică de terapie fizică și îl lasă să se joacă într-un spațiu cu bile colorate, mai ales dacă puștiul are un sistem imunitar slab. „Vorbim despre pacienții cu terapie fizică pediatrică care ar putea avea unele probleme imunitare și pot fi mai fragili, dacă copiii sunt sănătoși, lăsați-i să meargă să se joace, poate ajuta la construirea sistemului lor imunitar", a spus Dobrusia Bialonska, potrivit sursei citate.

Bacteriile, mereu prezente acolo unde sunt oameni

Spațiile de joacă cu bile colorate - populare în anii 1980, în State, când au apărut în lanțuri comerciale de restaurante - sunt adesea contaminate cu murdărie vizibilă, vărsături, urină și fecale, au precizat cercetătorii.

Echipa de cercetare a colectat mostre din șase spații de joacă cu bile colorate din clinici de terapie fizică din Georgia.

Ei au selectat aleatoriu 9 până la 15 bile din fiecare loc, au tamponat întreaga suprafață a fiecărei mingi pentru a găsi microbi. Pe toate bilele se aflau microorganisme, deși unele aveau foarte puține. Autorii studiului au subliniat că nu este neobișnuit sau îngrijorător deoarece microbili se află oriunde sunt prezenți oameni.

Ar trebui să existe îngrijorări atunci când există foarte mulți microbi. Cercetătorii au remarcat o variație semnificativă a amplorii contaminării microbiene de la clinică la clinică. Acest lucru sugerează, susțin ei, necesitatea de a elabora instrucțiuni pentru curățarea bilelor când sunt folosite pentru terapie fizică la copiii cu sistem imunitar slăbit. Nu există instrucțiuni standard pentru curățarea sau dezinfectarea acestor spații.

Opinii contra

Doctorița Maryann Buetti-Sgouros, șefa Departamentului de Pediatrie la Spitalul Northern Westchester New York, neimplicată în cercetare, a declarat, pentru webmd.com, că „un pic de germeni nu este îngrozitor". Opinia sa a fost împărtășită de un alt expert: Salman Khan, medic de Boli Infecțioase de la Spitalul Lenox Hill din New York, consideră că „mulți dintre microbii izolați fac parte din flora noastră normală".

Studiul a fost publicat recent în Jurnalul American de Control al Infecției. Poate fi citit și AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel