Audiograma, investigația care-ți arată cât de bine auzi

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Audiograma. Foto: Clarfon
Audiograma. Foto: Clarfon

Investigația care îți arată care este gradul de afectare a auzului se numește audiogramă. Iată cum se realizează ea și de ce este necesară:

16,9% din populația europeană suferă de hipoacuzie ușoară, 4,6% suferă de hipoacuzie moderată, 0,9% suferă de hipoacuzie severă sau profundă.

Cel mai probabil nu observăm asta, dar auzul nostru are abilitatea de a recepționa cele mai subtile vibrații, care ne permit să interacționăm cu lumea din jur.

Ce faci în cazul în care auzul tău este din ce în ce mai slab? Investigația care îți arată care este gradul de afectare se numește audiogramă. 

Audiograma constă în purtarea unei perechi de căști, prin care se va testa abilitatea de a auzi. Pasul următor, urechile sunt testate individual pentru a verifica dacă există pierdere de auz. Testul presupune că vei auzi diferite sunete, redate pe diferite frecvențe și intensități – nimic complicat. Este important de știut că nu vei simți disconfort în timpul testării.

Hipoacuzia, cea mai frecventă afecțiune

Cea mai frecventă afecțiune a sistemului auditiv este hipoacuzia. Aceasta reprezintă diminuarea acuităţii auditive dată de deficiențe în percepția sunetului sau în transmiterea acestuia. Circa 16,9% din populația europeană suferă de hipoacuzie ușoară, 4,6% suferă de hipoacuzie moderată, 0,9% suferă de hipoacuzie severă sau profundă.

Hipoacuzia este o afecțiune gravă care poate ridica probleme sociale și economice semnificative pentru persoane, familii și comunități. Cauzele ei pot fi generate de supunerea îndelungată la zgomote puternice sau chiar pe fondul sistemului imunitar deficitar. Din acest motiv, vremea rece dezvoltă din ce în ce mai multe probleme pentru pacienții cu sensibilitate.

„O hipoacuzie de transmisie poate fi de asemenea recuperată cu ajutorul protezelor auditive, asemenea momentului în care vorbim despre o hipoacuzie de tip permanent. În această perioadă de pandemie a, utilizat o formă mai specială de consult – deplasarea acasă la pacient”, a arătat Răzvan Gulie, Audio-protezist.
Tratamentul în cazul hipoacuziei diferă de la o persoană la alta. Poate fi vorba, spre exemplu, de protezare bilaterală sau unilaterală. 

OMS confirmă că aparatele auditive corect recomandate și reglate pot îmbunătăți capacitatea de comunicare pentru cel puțin 90% dintre persoanele hipoacuzice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel