Attila Laszlo: Nu mai suntem codașii Europei la numărul intervențiilor în cardiologia intervențională

EXCLUSIV
Dr Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat. Foto: DC Medical
Dr Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat. Foto: DC Medical

Attila Laszlo, Președintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat a explicat la Health Forum România III organizat de DC Media Group, că în ulimele luni au fost făcuți niște pași importanți în sistemul medical. 

 

Dr Attila Laszlo, Președintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat, a spus la Health Forum România III organizat de DC Media Group că rezultatele încep să se vadă rezultatele datorate eforturilor făcute în perioadele anterioare.

„Dacă ne uităm un pic la evoluția sumelor pentru finanțarea sistemului de Sănătate, cel puțin din țările europene, putem constata că de obicei creșterile anuale depășesc creșterea economică, cam de două ori cifra creșterii economice, în fiecare țară. Eu sunt de părere că totuși s-au făcut anumiți pași în sistemul nostru, sumele au crescut, dar procentul din PIB alocat, stagnează în acest an și cu toate acestea, evoluția sau rezultatele încep să se vadă datorită eforturilor făcute în perioadele anterioare", a arătat acesta, la Health Forum România III.

Dr Attila Laszlo subliniază faptul că în decurs de câteva luni România a avut o evoluție favorabilă.

"Trebuie să reamintesc totuși că în decurs de 6 sau 7 luni am ajuns la media europeană privind numărul intervențiilor în cardiologia intervențională sau tromboliza, a fost deblocată. Cred că la ora actuală, dintr-un codaș al Europei, din punct de vedere statistic, în aceste domenii am făcut un pas important. Trebuie să recunoaștem că în continuare suntem pe penultimul loc privind numărul personalului care face aceste intervenții, raportat la suta de mii de locuitori", a explicat Președintele Comisiei pentru sănătate publică din Senatul României.

Mai mult, el a adus în discuție și problema vaccinări opționale, mai exact, a vaccinului împotriva HPV, despre care consideră că ar trebui decontat.

"În ultima perioadă și în situația actuală probabil că o să se intensifice puțin interesul față de vaccinurile opționale. Cred că va trebui să ne gândim aprofundat la problema compensării vaccinurilor opționale. Dacă în cazul vaccinului antigripal, la care constatăm un interes crescând de la un an la altul, în cazul HPV ului, din semnalele pe care le-am primit, este un efort financiar destul de mare din partea celor care doresc să se vaccineze împotriva acestuia. În astfel de situații cred că se impun astfel de măsuri, privind compensarea acestor vaccinuri, pentru cei care se interesează de propria sănătate și vor să facă demersuri", a mai spus el. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel