Reutilizarea uleiului de gătit se face, de obicei, din cauza excesului de alimente sau a pregătirii meselor. Această practică obișnuită din bucătărie ar putea să vă ajute să economisiți timp și chiar bani, dar poate fi motivul pentru niveluri ridicate de inflamație în corpul dumneavoastră.
1. Face ca uleiul să fie mai cancerigen
Orice lucru care este cancerigen are posibilitatea de a provoca cancer. Din ce în ce mai multe cercetări arată cum aldehidele - elemente toxice - sunt produse atunci când reîncălzești uleiul. Gătitul alimentelor prin refolosirea uleiului de gătit poate crește, de asemenea, radicalii liberi din organism, care pot provoca inflamații - cauza principală a majorității bolilor, inclusiv a obezității, a bolilor de inimă și a diabetului. O inflamație ridicată în organism poate reduce, de asemenea, imunitatea și vă poate face predispuși la infecții.
2. Crește colesterolul LDL
Alimentele gătite în ulei negru, afumat, care sunt folosite și reîncălzite pe parcursul zilei pot crește nivelul de LDL sau colesterolul rău din organism. Un nivel ridicat de colesterol LDL poate crește riscurile de boli de inimă, accident vascular cerebral și dureri în piept. Evitați să refolosiți uleiul de gătit pentru a evita problemele legate de colesterol.
Citește continuarea pe Spectacola și află ce riscuri pentru sănătate ai aduce refolosirea uleiului de gătit
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.