Potrivit primelor informații, fostul fundaș ar fi decedat în somn în urma unui infarct, acasă, la reședința sa din Pitești.
Ilie Bărbulescu a fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni, cu Steaua, în 1986. FC Argeș, Olt Scornicești, Steaua, CS Mioveni și Callatis Mangalia sunt cluburile la care a evoluat Bărbulescu în cariera sa.
Acesta nu era cunoscut cu probleme cardiace, motiv pentru care se va deschide, conform legii, un dosar. Momentan, este așteptat rezultatul medicilor.
Atacul de cord
Există două tipuri de atac de cord (infarct miocardic) pe care oamenii le pot experimenta. Ambele implică acumularea de depozite grase numite plăci într-una sau mai multe dintre arterele coronare, care alimentează cu sânge musculatura inimii.
Tipul 1:
Un atac de cord care apare atunci când o placă (depusă pe artere) se rupe, cauzând formarea unui cheag de sânge. Cheagul blochează artera, întrerupând brusc fluxul de sânge către o parte a inimii.
Tipul 2:
Un atac de cord se întâmplă atunci când îngroșarea placilor restricționează sever circulația sângelui în inimă, dar nu o blochează în întregime.
Potrivit experților de la Harvard, pentru a vă proteja inima, abordarea de autoapărare trebuie să fie dublă: Luați măsuri pentru a controla stresul și nu ignorați simptomele atacului de cord, indiferent de perioada în care apar. Aceste semne de avertizare includ dureri în piept sau presiune care se pot simți doar ca o strângere inconfortabilă, care durează mai mult de câteva minute sau trece și revine.
Simptome
Uneori, pacienții ajung la spital cu anumite simptome, fără să își imagineze că ar puta avea o legătură cu inima. Asta pentru că nu toate problemele cardiace vin cu semne clare de avertizare. Nu există întotdeauna o durere bruscă în zona toracică, urmată de o cădere pe podea așa cum vedeți în filme. Unele simptome ale inimii nici măcar nu sunt în piept și nu este întotdeauna ușor să spui ce se întâmplă, arată specialiștii de la webmd.com. „Dacă nu sunteți siguri despre ce este vorba, mergeți la un medic", spune Charles Chambers, MD, director al Cardiac Catheterization Laboratory at Penn State Hershey Heart and Vascular Institute, potrivit webmd.com.
Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele de peste 60 de ani, supraponderale sau cei cu diabet zaharat, colesterol ridicat sau tensiune arterială crescută, spune Vincent Bufalino, MD, purtător de cuvânt al American Heart Association. "Cu cât aveți mai mulți factori de risc, cu atât mai mult ar trebui să vă preocupați de orice poate fi legat de inimă", spune el.
Mai ales, aveții grijă la aceste 11 simptome, care ar putea fi ușor ignorate.
1. Disconfort în piept.
2. Greață, indigestie, arsuri la stomac sau dureri de stomac.
3. Durerea care radiază pe braț.
5. Durere la nivelul gâtului sau maxilarului.
6. Obosiți foarte repede.
7. Sforăitul.
8. Transpirație.
9. O tuse care nu mai trece.
10. Picioarele și gleznele sunt umflate.
11. Bătăile de inimă neregulate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.