Asigurarea privată de sănătate, un fel de CASCO? Declarațiile lui Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cadru medical
Cadru medical

Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, susține că sistemul asigurărilor private de sănătate ”este foarte firav în momentul acesta, în România”.

Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, a vorbit la conferința ”Quo Vadis 2022! - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate - soluție pentru finanțarea sănătății” despre asigurarea privată de sănătate.

Întrebat dacă asigurarea privată ar putea fi considerată un fel de CASCO, vicepreședintele Cristian Roșu a răspuns că această comparație este ”și interesantă, dar în același timp și incitantă”.

”Putem să încercăm să facem și această comparație, această paralelă. Dacă asigurările sociale de stat le putem aprecia ca RCA, haideți să încercăm să ne gândim că acest CASCO al asigurărilor de sănătate, care sunt asigurările private de sănătate, poate să constituie o asigurare complexă. Un fel de CASCO + RCA, care, în felul acesta, pot să dea o dimensiune completă și complexă întregului pachet de asigurare. El este foarte firav în momentul acesta în România. (...) 

Avem o creștere de aproape 200% în procente, dar în valoare absolută, sumele sunt insignifiante la nivel de piață. Și nu numai la nivel de piață, ci și la nivel de putere, de acoperire a populației acestei țări. Vă pot spune că indemnizațiile brute plătite în anul trecut pe asigurările de sănătate au fost aproximativ 60 de milioane de euro.

Întrebarea este simplă: dacă acești 60 de milioane de euro s-ar fi dus în sistemul public de sănătate, să ajute la finanțarea sau la completarea finanțării care vine din partea Casei Naționalei de Asigurări? 

Sunt bani, sunt puțini, dar sunt! Și cum apetitul pe care îl sesizăm de câțiva ani prin procentele de creștere (...) se menține în continuare în același trend, putem să facem o prognoză pentru anii care urmează. Și putem să avem în vedere că vor fi sute de milioane de euro care vor intra în jocul economic și comercial al sistemului de sănătate. Sistemul de sănătate va avea nevoie în permanență de surse suplimentare de finanțare atât pentru dotări, cât și pentru calitatea serviciilor. Toate aceste dotări sunt în trend cu evoluțiile tehnologice, ele sunt din ce în ce mai scumpe și din ce în ce mai multe. Ca să ținem pasul cu ele avem nevoie de bani. Acești bani se găsesc în piață și noi avem datoria să încercăm să-i extragem și să-i direcționăm acolo unde este nevoie de ei”, a afirmat Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel