Artrita reumatoidă, terapii cu efect limitat. Inactivitatea nu este soluția

Angela Sabău |
Data publicării:
Bolile reumatice
Bolile reumatice

Artrita reumatoidă poate afecta și persoane mai tinere, iar specialiștii spun că inactivitatea ar putea înrăutăți situația. Diferite terapii au efecte limitate.

Artrita la genunchi poate afecta oamenii cu vârsta sub 45 de ani, cu simptome destul de grave care le limitează activitățile și le afectează calitatea vieții. Dar, ceea ce trebuie să știe cei afectați este că inactivitatea nu este o soluție. Mișcarea, chiar dacă mai lentă, precum mersul pe jos, sau înotul, sunt recomandate.

Cercetătorii analizează, de asemenea, posibilele beneficii ale antrenamentelor, chiar dacă nu sunt continue, scrie medicalxpress.com.

Pentru persoanele supraponderale, cercetările au arătat că dieta, împreună cu exercițiile fizice, poate reduce durerea și îmbunătățesc funcția.

Studiile privind suplimentul de glucozamină au dat rezultate contradictorii de-a lungul anilor, dar o explicație pentru concluziile mixte are de a face cu diferitele formule care au fost utilizate. Succesul în Europa și în alte părți ale lumii a fost găsit cu o doă zilnică de 1.500 mg de glucozamină cristalină brevetată, potrivit Journal of Blood Reumatism.

Efectul terapiilor, limitat

Acupunctura îi ajută pe unii să găsească o ușurare a durerii, la fel ca acupresura de zi cu zi, folosind numai vârful degetelor pe zonele dureroase.

Procedurile mai invazive, cum ar fi injecțiile cu corticosteroizi sau acidul hialuronic, au beneficii limitate și posibile efecte secundare. Chirurgia genunchiului, sugerată adesea pentru a "spăla" resturile în interiorul articulației, nu pare să ducă la o ameliorare semnificativă a durerii, la o funcție mai bună sau la beneficii mai mari decât strategiile conservatoare cum ar fi terapia exercițiilor.

O sugestie utilă a venit dintr-o analiză a studiilor care implică exerciții fizice recomandă persoanelor cu probleme de genunchi și alte dureri articulare să ceară sfatul medicului, să colaboreze cu echipa de asistență medicală pentru a înțelege cum poate ajuta exercițiul fizic și pentru a găsi tipurile de activități care să le fie de ajutor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel