Artrita psoriazică, factorul care o declanșează. Posibile tratamente

Adisa Codruț |
Data publicării:
Artrita
Artrita

Un nou studiu a arătat că artrita psoriazică poate fi activată de același factor declanșator la diferiți pacienți.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford și Institutul Wellcome Sanger au identificat niveluri ridicate ale unui receptor specific în celulele imune de la pacienții cu artrită psoriazică, oferind cele mai puternice dovezi ale unei singure cauze a bolii.

Dr. Sam Behjati, unul dintre cercetătorii care au coordonat studiul a declarat: ”Studiul nostru a produs cel mai mare set de date cu celule de la pacienții cu artrită psoriazică până în prezent. Ne ajută să înțelegem mecanismele complexe din spatele artritei psoriazice, inclusiv pornirea pentru a dezlega semnalele care spun celulelor T să treacă în fluidul comun. Imaginați-vă celulele ca pe un pasager de tren cu un bilet care le spune în ce stație să coboare - datele celulei unice ne permit să citim destinația pentru fiecare celulei și înțelegeți semnalele.

Se știa deja că boala avea o serie de predispoziții genetice, dintre care una controlează modul în care celulele imune numite celule T văd moleculele de antigen din microorganismele cauzatoare de boli. Cu toate acestea, nu se înțelege exact ce declanșează apariția artritei psoriazice la pacienți. Folosind tehnologia de ultimă oră cu celule unice, cercetătorii au analizat mii de celule imune individuale din lichidul drenat de la genunchii pacienților cu artrită psoriazică.

Profesorul Paul Bowness, profesor de Reumatologie experimentală, consideră că descoperirile cercetării ”indică faptul că celulele T specifice sunt susceptibile de a fi vizate pentru a intra în articulație, unde sunt declanșate să se extindă, creând inflamații și provocând artrită psoriazică. Următoarea etapă a cercetării va fi pentru a găsi cheia care este deblocarea bolii la pacienți - de la semnalele care direcționează celulele către articulație, până la ceea ce le determină apoi să se extindă. Dacă le putem înțelege, am putea merge spre crearea de terapii care ar preveni acest lucru, potențial oferind un leac”, potrivit unui comunicat al Universității Oxford.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel