Cum se prepară apa de ghimbir
Ingrediente
1 litru de apă rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)
2 lămâi
4 linguri miere (opţional)
Fierbe apă într-o oală, adaugă rădăcina de ghimbir tăiată felii, cu tot cu coajă, şi coaja de la lămâi. Lasă să fiarbă 10 minute, la foc mic, apoi dă oală deoparte, la răcit. Strecoară băutura, adaugă sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea de albine .
Consumă zilnic, timp de șapte zile.
Apa de ghimbir - beneficii
Reduce inflamația
Apa de ghimbir este şi un bun agent antiinflamator, potrivit acestui studiu.
Are rol antioxidant
Proprietățile antioxidante ale ghimbirului pot ajuta la prevenirea: bolilor de inimă, bolilor neurodegenerative, cum ar fi Parkinson, Alzheimer și Huntington, cancerului.
Echilibrează zahărul din sânge
Un studiu a constatat că ghimbirul a îmbunătățit glicemia persoanelor cu diabet zaharat. Acesta și alte descoperiri arată că ghimbirul poate ajuta la tratarea problemelor de sănătate cauzate de diabetul cronic.
Favorizează arderea rapidă a grăsimilor
Ghimbirul activează metabolismul și menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp, ajutând la reglarea şi accelerarea tranzitului intestinal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.