Apa: cinci situații în care nu ar trebui să o bei

DCMedical Team |
Data publicării:

În general este recomandat să ne hidratăm, să consumăm suficientă apă. Dar apa nu este întotdeauna bună. Iată câteva situații în care nu ar trebui să bei apă.

Iată cinci cazuri excepționale în care este mai bine să lașii deoparte paharul cu apă.

Când ai băut deja multă apă

Pentru că, da, există așa ceva, să bei prea multă apă. Când bei prea multă apă poți perturba echilibrul sării naturale din corp. Acest lucru poate provoca un deficit de sodiu, care poate duce la dureri de cap, greață și chiar convulsii epileptice.

Când urina este transparentă

Cum îți poți da seama dacă ai băut suficientă apă? Mergând la toaletă. Culoarea urinei este un indicator excelent care vă spune dacă ar trebui să beți mai multă sau poate mai puțină apă. Urina are o culoare galben pal? Asta înseamnă că ești optim hidratat; continua cu munca buna! Dacă urina dvs. are o culoare galben închis, este timpul să mai luați un pahar de apă (sau două). Urina ta este transparentă? Acesta este un semn clar pentru a nu mai bea.

După o masă copioasă

Tocmai ai luat o masă copioasă? Atunci este mai bine să nu bei apă pentru o vreme. Apa umple stomacul, ceea ce te poate face să îți simți stomacul umflat dacă, dacă bei apa imediat după ce ați mâncat multă mâncare. Mai degrabă aștepți puțin, până când mâncarea s-a așezat puțin.

Când faci exerciții intense

Când transpiri, pierzi sodiu și potasiu. Ambele sunt foarte importante, ceea ce înseamnă că trebuie să le refaci. Totuși, nu le vei găsi în apă de la robinet sau în apă de izvor. Din fericire, minunea apei de nucă de cocos există: conține tot ce ai nevoie după un antrenament intens. De asemenea, poți bea apă minerală, deoarece aceasta conține mai multă sare decât apa de izvor.

Când este îndulcită

Sigur, apa obișnuită nu are niciun gust. Dar când adaugi tot felul de arome, există riscul să consumi de fapt mult mai mult zahăr decât ai fi vrut. Fiecare sticlă de apă cu arome pe care o poți cumpăra din supermarket a obținut acea aromă specială prin utilizarea zahărului sau a îndulcitorilor. Deci, înainte de a cumpăra ceva, ar trebui să citești cu atenție eticheta.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel