Anxietate, simptome. Mușchi tensionați, respirație rapidă, probleme cu somnul sunt câteva dintre simptomele fizice că suferiți de anxietate. Experții webmd vă explică o parte dintre aceste simptome:
1. Bătăi rapide ale inimii - când ceva vă sperie brusc, asemeni unui zgomot puternic, declanșează hormoni de stres (adrenalină, noradrenalină, cortizol) care vă fac inima să bată mai repede și mai tare. Dacă se întâmplă prea des este probabil să aveți tensiune arterială ridicată, boli de inimă, artere întărite, colesterol ridicat, accident vascular cerebral și atac de cord.
2. Respirație rapidă - împreună cu o inimă care bate, puteți începe să respirați mai repede atunci când sunteți speriați sau neliniștiți sau puteți simți că nu puteți primi suficient aer. Poate fi grav dacă aveți deja probleme de respirație din cauza astmului, bolilor pulmonare, boli pulmonare obstructive cronice și a altor afecțiuni.
3. Mușchii tensionați - corpul se pregătește să se protejeze când ești nerăbdător. Când ești tensionat, mușchii se încordează instant. De regulă, se relaxează odată ce stresul trece, dar dacă se întâmplă mult sau dacă vă simțiți îngrijorat tot timpul, mușchii strânși ai gâtului și ai gâtului pot duce la dureri de cap, inclusiv migrene. Tehnici de relaxare precum respirația profundă și yoga ajută.
4. Zahăr ridicat în sânge - hormonii de stres vă pot oferi o explozie a acestui combustibil instantaneu atunci când sunteți speriați sau anxioși. În mod normal, corpul adună și depozitează zahăr suplimentar. Dar anxietatea ridicată sau constantă îți poate menține glicemia prea mare prea mult timp. Acest lucru poate duce la diabet, boli de inimă, accident vascular cerebral și boli de rinichi.
5. Probleme cu somnul - grijile vă țin treji noaptea. Somnul prost poate provoca anxietate și mai mult, mai ales dacă trebuie să lucrați a doua zi. O listă de activități poate reduce anxietatea. La fel, obiceiurile bune de somn.
6. Stomac supărat - stresul și anxietatea vă pot face să simțiți că aveți noduri în burtă. Unii oameni au grețuri și vomită. Dacă acest lucru se întâmplă tot timpul, puteți dezvolta probleme digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil sau răni la nivelul mucoasei stomacale numite ulcere. Discutați cu medicul dacă aveți dureri de burtă grave sau vărsături când sunteți anxioși.
7. Creșterea în greutate - anxietatea vă poate face să mâncați mai mult, vă poate duce să căutați alimente cu multă grăsime și zahăr, care au mai multe calorii. Iar aceste alimente par să „funcționeze” în sensul că îmbunătățesc simptomele de anxietate, dar aduc kilograme în plus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.