Anul în care va fi disponibil vaccinul anti-CANCER: Leacul pentru cancer este la îndemâna noastră. Va elimina celulele tumorale

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
anul in care va fi disponibil vaccinul anti
anul in care va fi disponibil vaccinul anti

Anul în care va fi disponibil vaccinul anti-CANCER se apropie. Cercetătorii susțin că va fi la îndemâna tuturor.

Anul în care va fi disponibil vaccinul anti-cancer este aproape. Cercetătorii lucrează la vaccinul anti-cancer. Aceștia spun că vaccinul va fi disponibil înainte de anul 2030. 

Vaccinul anti-cancer, dezvoltat pe baza descoperirilor din pandemia de COVID

Vaccinul anti-cancer, care se va baza pe descoperirile realizate de cercetători în timpul dezvoltării vaccinului COVID-19, ar putea fi disponibil la scară largă în doar opt ani. Cercetătorii susțin că vaccinul care se află în curs de dezvoltare va învăța organismul uman să recunoască și să atace cancerele folosind tehnologia ARNm.

”Credem că acest lucru se va întâmpla cu siguranță înainte de 2030. Scopul pe care îl avem este de a folosi abordarea individualizată a vaccinului pentru a ne asigura că, imediat după intervenția chirurgicală, pacienții primesc un vaccin personalizat, individualizat și inducem un răspuns imunitar prin care celulele T din corpul pacientului să poată căuta celulele tumorale rămase în organism și, în mod ideal, să le elimine”, a explicat  prof. Ugur Sahin.

Echipa soț-soție care a co-fondat BioNTech, compania de biotehnologie care a încheiat un parteneriat cu Pfizer pentru a dezvolta un ARN mesager eficient (ARNm) țintit împotriva COVID-19, a prezis că un vaccin împotriva cancerului ar putea fi disponibil pe scară largă în următorul deceniu, indică Science Alert.

Vezi și: Aerisirea casei, greșeala frecventă. Câte minute este indicat să lași geamul deschis pe perioada iernii

BioNTech s-a concentrat inițial pe dezvoltarea de tehnologii bazate pe ARNm pentru o abordare specifică pacientului pentru tratamentul cancerului, conform The New York Times.

Tureci a spus că experiențele lor de lucru în secțiile de cancer în calitate de tineri medici, care erau frustrați de faptul că nu le pot oferi tratament pacienților oncologici, i-au determinat să-și dezvolte activitatea în cercetarea cancerului.

Acea muncă a propulsat dezvoltarea vaccinului COVID-19, care, la rândul său, acum îi răsplătește pe cercetători în munca lor privind cancerul, a spus Ozlem Tureci. 

Vezi și: Tulburările de pronunție, cauze. Ce sunt rotacismul și pelticia. Claudia Lupuleac: Pot provoca tulburări afectiv-emoţionale, fobie socială și chiar depresie

Optimiști în ceea ce privește vaccinul

Cei doi au fost întrebați dacă există șanse ca vaccinul împotriva cancerului să nu funcționeze, însă, aceștia sunt optimiști. Cunoștințele acumulate în perioada pandemiei de coronavirus sunt folosite pentru a dezvolta noul vaccin anti-cancer.

„Nu cred. Tot ce am aflat despre sistemul imunitar și despre ceea ce realizăm cu un vaccin împotriva cancerului, în principiu, ne arată clar că putem induce acele celule T, le putem dirija”, a răspuns Tureci.

Tureci a spus că rămâne de văzut cum vor folosi medicii alte tipuri de intervenții medicale în combinație cu vaccinul și ce altceva trebuie modificat pentru a se asigura că pacienții sunt vindecați.

„Fiecare pas și fiecare pacient pe care îl tratăm în aceste studii pe cancer ne ajută să înțelegem mai multe despre ‘inamicul’ nostru și cum să-l abordăm”, a spus Tureci.

Vezi și: Afecțiunea dură provocată de statul la calculator sau telefon. Ține minte regula 20:20

Medicamentul care distruge cancerul. La un pacient a dispărut complet, la alții e în remisie: Explodează tumorile. În cinci săptămâni mi-a eradicat complet boala

Un nou tip de terapie împotriva cancerului, care folosește un virus comun pentru a infecta și distruge celulele dăunătoare, se dovedește a fi foarte promițător în primele teste pe oameni, spun oamenii de știință britanici.

Cancerul unui pacient a dispărut complet cu această terapie, în timp ce altora li s-au micșorat tumorile.

Medicamentul este o formă slăbită a virusului herpes simplex, care a fost modificat pentru a distruge tumorile.

Evident, vor fi necesare studii mai mari și mai amănunțite, dar experții spun că injecția ar putea oferi în cele din urmă un colac de salvare pentru mai multe persoane cu cancere avansate.

Vezi și: Fructele uscate, beneficii pentru sănătate. Atenție la cele confiate. Nu au aceleași calități

Aproximativ 40 de pacienți au încercat tratamentul în cadrul studiului. Unora li s-a administrat injecția cu virus, numită RP2, ca atare. Alții au primit, de asemenea, un alt medicament împotriva cancerului, numit nivolumab, de asemenea.

Rezultatele, prezentate în cadrul unei conferințe medicale la Paris, Franța, arată că:

- La trei din nouă pacienți cărora li s-a administrat doar RP2, printre care se numără și Krzysztof, tumorile s-au micșorat.

- 7 din cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat un tratament combinat au avut, de asemenea, beneficii

- Efectele secundare, cum ar fi oboseala, au fost în general ușoare.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel