Un antioxidant descoperit în ceaiul verde poate crește nivelurile de p53, o proteină naturală anticanceroasă cunoscută pentru capacitatea sa de a distruge celulele canceroase. Cercetători de la Institutul Politehnic Rensselaer susțin că mutațiile p53 se găsesc în peste 50% din cancerul uman, în timp ce EGCG este principalul anti-oxidant din ceaiul verde, o băutură populară la nivel mondial. ”Acum constatăm că există o interacțiune directă necunoscută anterior între cele două, care indică o nouă cale pentru dezvoltarea medicamentelor anti-cancer. Munca noastră ajută la explicarea modului în care EGCG este capabil să stimuleze activitatea anticanceroasă a p53, deschizând ușa la dezvoltarea de medicamente cu compuși asemănători EGCG”, afirmă Chunyu Wang, autor corespondent și profesor de științe biologice la Institutul Politehnic Rensselaer.
EGCG este un antioxidant natural, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea daunelor aproape constante cauzate de utilizarea metabolismului oxigenului. Găsit din abundență în ceaiul verde, EGCG este, de asemenea, ambalat ca un supliment pe bază de plante. Echipa lui Wang a descoperit că interacțiunea dintre EGCG și p53 păstrează proteina de degradare, potrivit sciencedaily.com.
Studiul științific, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.