Anticoagulantele, esențiale în cazul pacienților cu fibrilație atrială. Scad riscul de AVC ischemic recurent

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
anticoagulantele - FOTO: Freepik
anticoagulantele - FOTO: Freepik

Acest tratament previne un nou AVC în cazul cardiacilor.

Un nou studiu din Danemarca arată că riscul de accident vascular cerebral ischemic recurent și de mortalitate rămâne semnificativ la pacienții cu fibrilație atrială (AF), chiar și în ciuda tratamentului secundar cu anticoagulante orale. Cercetarea subliniază că întreruperea OAC poate dubla acest risc.

Mii de pacienți incluși în studiu

Studiul a inclus peste 8000 de pacienți cu fibrilație atrială și accident vascular cerebral ischemic care au început sau au reluat tratamentul cu anticoagulante orale. Aceștia au fost urmăriți timp de aproximativ 3 ani pentru a evalua incidența accidentului vascular cerebral ischemic recurent.

Dintre pacienții care luau anticoagulante orale și au avut accident vascular ischemic recurent, 80% continuau să ia anticoagulante în momentul AVC-ului recurent. Cei care au interrupt tratamentul cu anticoagulante au avut un risc de AVC ischemic recurent de două ori mai mare comparativ cu cei care au continuat tratamentul, potrivit Medscape.

Vezi și: Acidul elenolic, compusul din măsline care poate reduce glicemia și ajută la pierderea în greutate. Rezultate în 5 săptămâni

Anticoagulantele, esențiale

Studiul subliniază importanța continuării tratamentului cu anticoagulante pentru prevenirea eficientă a AVC ischemic recurent la pacienții cu fibrilație atrială. Cercetătorii au sugerat și explorarea unor strategii alternative de prevenire secundară, cum ar fi închiderea apendicelui atrial stâng.

Cercetătorii au identificat mai multe limitări ale studiului, inclusiv posibilitatea subraportării a unor cazuri de AVC ischemic și lipsa unor date despre consumul de alcool și informațiile socio-economice ale pacienților.

Concluziile studiului subliniază necesitatea unei gestionări continue și eficiente a tratamentului cu anticoagulante orale în prevenirea recurenței AVC-ului ischemic la pacienții cu fibrilație atrială.

Vezi și: La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat. Cifra te va surprinde. Greșeala pe care ai făcut-o până acum: Duce la îmbătrânire prematură, alergii, căderea părului

AVC-ul recurent, ce este

Recurența unui accident vascular cerebral este marcată de faptul că persoana a experimentat de cel puțin două ori o lipsă de oxigen în creier, ceea ce crește riscul de deteriorare a acestuia. De obicei, acest lucru indică persistența factorilor de risc pentru AVC. Gestionează acești factori, cum ar fi renunțarea la fumat, poate reduce riscul de un nou episod.

Perspectiva după un al doilea AVC este severă. Rata de mortalitate este mai mare, iar persoanele rămase cu dizabilități grave și de lungă durată. Totuși, majoritatea supraviețuiesc inițial unui al doilea AVC, potrivit Medical News Today.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă

Ce sunt anticoagulantele

Anticoagulante - FOTO: Freepik@patriciaperezra

Anticoagulantele sunt medicamente care ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Ele sunt administrate persoanelor cu risc ridicat de formare a cheagurilor pentru a reduce șansele de apariție a afecțiuni grave precum accidentele vasculare cerebrale și infarcturile.

Un cheag de sânge este o aglomerare de sânge care se formează pentru a opri sângerarea în caz de rănire. Deși sunt utile pentru oprirea sângerării, acestea pot bloca vasele de sânge și pot împiedica circulația sângelui către organe precum creierul, inima sau plămânii, dacă se formează în locuri nepotrivite.

Anticoagulantele acționează prin întreruperea procesului implicat în formarea cheagurilor de sânge. Uneori sunt numite medicamente "subțierea sângelui", deși ele nu subțiază efectiv sângele.

Deși sunt utilizate în scopuri similare, anticoagulantele sunt diferite de medicamentele antiplachetare, notează NHS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel