Anorexie, obezitate. Conexiunea din creier care controlează nevoia de a mânca

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Nutriție
Nutriție

Anorexia sau obezitatea ar putea fi controlate. Oamenii de știință au descoperit conexiunea din creier care controlează nevoia de  mânca.

Nevoia de a mânca este reglementată în creier prin conexiunea dintre mai multe regiuni. Cercetătorii de la Universitatea din Arizona cred că au identificat un declanșator - o regiune a creierului care reglează suprimarea și activarea apetitului - în interiorul amigdalei, centrul emoțional al creierului.

Echipa de la Departamentul de Neuroscience al Universității din Arizona a găsit neurocircuitul care controlează pierderea apetitului, numit anorexie, a declarat profesorul asistent Haijiang Cai, care este un membru al Institutului BIO5 și conduce laboratorul de neuroștiințe care a realizat studiul.

Anorexia sau obezitatea ar putea fi controlate

Anorexia poate fi declanșată de inflamația indusă de boală și poate avea un impact negativ asupra succesului recuperării și tratamentului. Este dăunătoare pentru calitatea vieții și crește morbiditatea în multe boli, au scris autorii. Lucrarea a fost publicată pe 24 iunie în Nature Communications.

Pentru a stabili dacă neuronii specifici din amgdala controlează comportamentul hrănirii, cercetatorii au inhibat neuronii, ceea ce a dus la creșterea poftei de mâncare. Apoi au activat neuronii, determinând o scădere a apetitului.

„Prin amortizarea neuronilor din circuit, putem bloca în mod eficient suprimarea hranei cauzată de inflamație, pentru a face ca pacienții să mănânce mai mult", a spus Cai. "Am folosit anorexia pentru simplificare, dar pentru persoanele cu obezitate putem activa acești neuroni pentru a-i ajuta să mănânce mai puțin. Acesta este impactul potențial al acestui tip de studiu", a mai pus el.

Hrănirea, ca necesitate sau recompensă

Hrănirea sună simplu, dar nu este, relatează Cai. „Oamenii simt foame fie pentru a satisface deficitele nutriționale, fie ca recompensă, mănâncă ceva bun. După ce am găsit un aliment, verificăm dacă este bun înainte de a-l mesteca și de a înghiți. După un anumit punct, simțim satisfacția. Din punct de vedere teoretic, fiecare pas este controlat de diferite neurocircuite.

Acest circuit găsit este foarte incitant, deoarece sugerează că multe părți diferite ale regiunilor creierului comunică între ele”, a spus Cai. "Sperăm să găsim o modalitate de a înțelege modul în care sunt coordonați acești pași diferiți de hrănire".

Regiunea creierului a fost găsită în modelele de șoareci. Următorul pas este identificarea ei la om și validarea acelorași mecanisme. „Dacă reușesc, atunci oamenii de știință ar putea  găsi o cale de a controla activitățile de hrană”, a spus Cai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel