Cum ai grijă de animalele de companie pe vreme de caniculă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Câine în ploaie FOTO: pixabay
Câine în ploaie FOTO: pixabay

Pe vreme de caniculă ar fi bine să țineți cont de câteva lucruri când e vorba de sănătatea animalelor de companie.

Metodele prin care aveți grijă de animăluțul vostru de companie pe vreme de caniculă:

* atenție la câteva simptome  - animalele dumneavoastră de companie ar putea suferi gâfâieli excesive, ritm cardiac crescut și salivare. În astfel de cazuri, dacă sunt ținute în aer liber, asigurați-vă că se odihnesc la umbră sau pur și simplu mutați-le în interior și lăsați-le să se relaxeze într-un loc răcoros și uscat, cu multă apă proaspătă și curată.

* nu le lăsați niciodată singure în mașină - evitați să vă țineți animalul de companie într-o mașină închisă, deoarece poate duce la insolație și sufocare. Într-o zi normală, temperatura din interiorul unei mașini poate ajunge până la 40 de grade Celsius în 10 minute și până la 120 de grade Celsius dacă este lăsată în lumina directă a soarelui. Așadar, chiar dacă credeți că va dura doar câteva minute, este strict interzis. 

* păstrați răcoroase lăbuțele animalului - suprafețele precum asfaltul sau metalul pot deveni foarte fierbinți, iar din cauza faptului că betonul reține căldura, placa devine foarte fierbinte, ceea ce poate, la rândul său, să ardă lăbuțele animalelor dumneavoastră de companie. Încercați să vă feriți cățelul de asfaltul fierbinte; nu numai că poate arde lăbuțele, dar poate crește și temperatura corpului și poate duce la supraîncălzire. Păstrați-le întotdeauna lăbuțele curate și uscate.

* urmăriți greutatea animalului de companie - multe animale de companie au tendința de a se îngrășa câteva kilograme în timpul lunilor de iarnă. Vara este momentul perfect pentru a le crește nivelul de exerciții fizice și pentru a le pune în formă maximă. Scoate-ți animalul de companie la plimbare dimineața devreme sau seara târziu. 

* vizită preventivă la veterinar - dacă animalul dvs. de companie prezintă semne de deshidratare sau de salivare și gâfâială excesivă, vă rugăm să îl duceți de urgență la veterinar și să îl consultați. Dacă observați semne de febră sau vărsături, sunați medicul veterinar și explicați-i simptomele, deoarece febra căpușelor este un eveniment comun dacă căpușele sunt lăsate  pe animalul dvs. de companie, arată Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel