Andreea Antonescu și ”cumpăna vieții”: Șansele ca eu să trăiesc erau minime

Sonia Baciu |
Data publicării:
Andreea Antonescu. FOTO Facebook @ Andreea Antonescu
Andreea Antonescu. FOTO Facebook @ Andreea Antonescu

Andreea Antonescu a fost la un pas de a-și pierde viața în perioada copilăriei. Ce diagnostic i-au dat medicii?

Andreea Antonescu este una dintre cele mai apreciate vedete din România. Chiar dacă în ultimii ani aceasta a pus cariera pe locul doi pentru a putea avea grijă de fiica ei, în perioada adolescenței, Andreea Antonescu cucerea topurile muzicale cu trupa Andre. 

Însă puțini oameni știu că primii ani din viață, Andreea Antonescu i-a petrecut prin spitale din cauza unei boli crunte. Vedeta a fost la un pas de moarte, iar medicii nu îi dădeau prea multe șanse. 

La vârsta de doar 2 ani, Andreea Antonescu a fost diagnosticată cu un sindrom nefrotic mixt, mai exact o infecție puternică la ambii rinichi. A stat multe luni internată în spital, iar doctorii le recomandau părinților vedetei să facă un alt copil, deoarece sunt șanse minime ca ea să supraviețuiască. 

“Când am fost micuță am fost foarte bolnavă, am suferit de un sindrom nefrotic mixt, e pentru prima oară când eu dezbat acest subiect. A fost o infecție la ambii rinichi, am fost internată în Fundeni la vârsta de 2 ani, am fost internată timp de 6 luni de zile, am prins acolo două Crăciunuri. Șansele ca eu să trăiesc erau minime, acesta a fost și motivul pentru care medicii i-au recomandat tatălui meu să încerce să mai facă un copil pentru a nu o pierde și pe mama, pentru că ea mă iubea destul de tare”, a spus Andreea Antonescu, în cadrul unei emisiuni online.

Andreea Antonescu a făcut citostatice o perioadă bună de timp și a fost cu adevărat o minune că vedeta a învins boala. 

”Șansele mele de a supraviețuire erau minime, aveam acte făcute pentru a pleca în Belgia la tratamente, dar cu toate astea medicii de la Fundeni nu mi-au dat nici în altă țară șanse de supraviețuire. Făceam citostatice”, a mai spus vedeta.

Citește mai departe pe Spectacola

Ce este sindromul nefrotic 

Sindromul nefrotic este o tulburare a rinichilor care determină corpul să secrete prea multă proteină în urină. De obicei, afecțiunea este cauzată de deteriorarea clusterelor vaselor mici de sânge din rinichi care filtrează deșeurile și excesul de apă din sânge.

Sindromul nefrotic provoacă umflături (edeme), în special la nivelul picioarelor și gleznelor, și crește riscul apariției altor probleme de sănătate, potrivit WebMD.

Cauzele sindromului nefrotic și factorii de risc

O serie de boli și condiții pot cauza apariția leziunilor glomerulare, care pot duce la sindromul nefrotic.

Printre acestea se numără: boala rinichilor diabetici; focal glomeruloscleroza segmentată; nefropatie membranoasă; lupus; amiloidoză; tromboză venoasă renală.

Factorii care pot creste riscul de sindrom nefrotic includ:

- Condiții medicale care vă pot afecta rinichii, cum ar fi diabetul, lupusul, amiloidoza și alte afecțiuni renale;

- Anumite medicamente, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene și medicamente utilizate pentru combaterea infecțiilor;

- Anumite infecții - HIV, hepatita B, hepatita C și malaria.

Simptomatologia sindromului nefrotic

- Tumefierea severă (edem), în special în zona ochilor, a gleznelor și picioarelor;

- Spumaurina, care poate fi cauzată de excesul de proteine în urină;

- Creșterea în greutate datorată reținerii excesului de lichid;

- Oboseala;

- Pierderea poftei de mâncare. 

Vezi și: Florin Busuioc, despre excesele dinainte de infarct. Cine este băiatul care l-a SALVAT: Dacă aș putea da timpul înapoi, asta aș face

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel