Analize de sânge fără prelevare: plasturi cu microace vor extrage biomarkerul complet fără durere

Angela Sabău |
Data publicării:
Microacele vor capta doar biomarkerii de interes Foto: Medicalxpress
Microacele vor capta doar biomarkerii de interes Foto: Medicalxpress

O nouă tehnică este pe cale să fie folosită la analizele de sânge. În locul prelevării probelor de sânge din venă cu o seringă, un plasture cu microace va face acest lucru, captând doar boiomarkerul care interesează, complet fără durere.

Inginerii de la Școala de Inginerie McKelvey de la Universitatea Washington din St. Louis au dezvoltat un plasture cu microace utilizat în locul seringelor cu care se extrage sângele din vene pentru diferite analize. Plasturele care poate fi aplicat pe piele va capta biomarkerul de interes și, datorită sensibilității sale fără precedent, permite clinicienilor să îi detecteze prezența.
Tehnologia este ieftină, ușor de utilizat de un clinician sau de pacienții înșiși și ar putea elimina necesitatea unui la spital doar pentru prelevare de sânge.
Cercetarea, din laboratorul lui Srikanth Singamaneni, făcută de profesor Lilyan & E. Lisle Hughes din cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică și Științe ale Materialelor, a fost publicată online pe 22 ianuarie în revista Nature Biomedical Engineering.
În plus față de costul redus și ușurința de utilizare, acești plasturi cu microace au un alt avantaj față de prelevările de sânge, poate cea mai importantă caracteristică pentru unii: „Sunt complet nedureroase”, a spus Singamaneni.
Găsirea unui biomarker folosind aceste patch-uri de microace este similară cu testarea sângelui. Dar, în loc să utilizeze o soluție pentru a găsi și cuantifica biomarkerul din sânge, microacele din plasture îl captează direct din lichidul care ne înconjoară celulele din piele, care se numește fluid interstițial dermic (ISF). Odată ce biomarkerii au fost capturați, aceștia sunt detectați în același mod - folosind fluorescența pentru a indica prezența și cantitatea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel