Amidonul rezistent: care sunt alimentele care îl conțin

Angela Sabău |
Data publicării:
Cartofii conțin amidon
Cartofii conțin amidon

Alimentele care conțin amidon rezistent sunt în special leguminoasele, iar consumul lor stimulează creșterea bacteriilor intestinale care favorizează sănătatea.

Amidonul este una dintre cele mai frecvente forme de carbohidrați și include cereale precum orez, grâu sau porumb, cartofi.

Unele alimente cu amidon - în special leguminoasele - conțin ceea ce este cunoscut sub numele de amidon rezistent. Amidonul rezistent este similar fibrei solubile, deoarece nu poate fi absorbit direct de corp. Trebuie descompus de bacteriile intestinale specifice.

Consumul de alimente bogate în amidon rezistent stimulează creșterea acestor bacterii, care promovează sănătatea. „Produc acizi grași cu lanț scurt, care îți fac corpul mai sensibil la insulină și reduc inflamația”, spune dr. Frank Hu, profesor de nutriție și epidemiologie la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan. De fapt, amidonul rezistent are efectul opus al zahărului sau altor carbohidrați.

Cum obții amidon rezistent

Cartofii albi sunt plini de amidon obișnuit, motiv pentru care au un indice glicemic ridicat.

Cartofii prăjiți și piureul de cartofi sunt probabil cele mai populare moduri de a-i prepara, dar iubitorii de cartofi ar putea dori să ia în considerare salata de cartofi. De ce? „Dacă lăsați cartofii la frigider pentru una sau două zile, temperatura rece transformă o parte din amidon în amidon rezistent”, spune dr. Hu.

Un alt truc culinar care poate reduce ușor impactul glicemic al unui aliment este adăugarea de oțet sau suc de lămâie, deoarece acidul încetinește conversia amidonului în zahăr în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel