Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 15.12.2021, în România.
Este vorba despre două femei în vârstă de 41 de ani, respectiv 39 de ani din București. Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de -a doua este contact direct a unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie.
Ambele persoane sunt vaccinate anti-Covid 19, starea lor de sănătate fiind una bună.
Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 10 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2, transmite GCS.
De asemenea, astăzi, 15 decembrie 2021 a fost confirmat și al 11 -lea caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2.
Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării.
Persoana este vaccinată anti -Covid 19 cu schema completă de vaccinare, iar starea ei de sănătate este una bună.
Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat medicul Adrian Marinescu, pentru surse citate de DC NEWS.
Varianta Omicron, cea mai rapidă răspândire
Varianta Omicron va deveni probabil dominantă în Europa în patru săptămâni, depăşind alte variante precum Delta, a declarat un expert de la Universitatea din Basel, arată surse citate de Agerpres. „În acest moment, (varianta) Omicron este încă rară în Europa", a declarat Richard Neher, şeful grupului de cercetare Evoluţia Virusurilor şi a Bacteriilor de la Universitatea din Basel, într-un interviu publicat luni pe site-ul universităţii. „Dar dacă evoluţia continuă în acest fel, Omicron va fi predominantă în Europa în aproximativ două până la patru săptămâni'', a mai spus el.
Datele oficiale din Danemarca şi Marea Britanie sugerează că numărul infectărilor cu Omicron se dublează la fiecare trei până la patru zile.
Rata de transmisie este de trei ori mai mare decât cea a variantei Delta. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că atât persoanele vaccinate, cât şi cele nevaccinate sunt infectate.
Persoanele vaccinate erau mai bine protejate împotriva infectării cu varianta Delta decât cu Omicron.
Cu toate acestea, persoanele vaccinate, şi mai ales cele care au primit o doză de supra-rapel, sunt încă protejate împotriva unei evoluţii severe a bolii COVID-19 după infectarea cu varianta Omicron, potrivit expertului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.