Specialiștii de la John Hopkins Medicine susțin că balonarea poate fi cauzată de mâncatul prea rapid, de faptul că mâncarea nu este mestecată suficient de bine, de prea multă sare și chiar de faptul că nu se consumă destule lichide. Unul dintre alimentele care înlătură senzația de balonare este ananasul întrucât conține o enzimă care ajută la digestia proteinelor. Mai sunt recomandate de nutriționiști făina de ovăz, bananele - care sunt bogate în potasiu și în fibre solubile, apa de cocos.
Însă mai este un aliment, la îndemâna oricui, care scapă de senzația de balonare: este vorba de apă. Și, scrie Spectacola, pe cât de simplu pare, a-ți începe ziua cu un pahar mare de apă poate face minuni pentru senzația de balonare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.