În topul celor mai recomandate alimente pentru o viață longevivă se află cele din familia leguminoaselor: lintea, boabele de soia, mazărea, năutul și fasolea.
În urma unui studiu din 2004, la care au participat persoane de 70 de ani sau mai în vârstă, din trei culturi diferite din întreaga lume, s-a descoperit că pentru fiecare două lingurițe de fasole consumate într-o zi, se reduce riscul de deces cu 8%.
O altă cercetare arată că fasolea nu numai că vine la pachet cu carbohidrați complecși, proteine și minerale, ci și suplimentează fibrele necesare microbomului nostru și accelerează sistemul imunitar.
Potrivit cercetărilor, fasolea este bogată în polifenoli, care sunt un tip de antioxidant.
Antioxidanții luptă împotriva efectelor radicalilor liberi, substanțe chimice dăunătoare pe care organismul le produce în timpul metabolismului și al altor procese.
Radicalii liberi pot provoca leziuni celulare care pot duce la diverse boli. Antioxidanții ajută organismul să elimine radicalii liberi. În acest fel, alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi fasolea, pot ajuta la protejarea organismului de boli.
Fasolea te protejează de cancer
Cercetările publicate în 2015 au analizat dacă fasolea ar putea avea proprietăți antioxidante care luptă împotriva cancerului intestinal. Rezultatele au sugerat că fasolea neagră a avut cea mai mare activitate antioxidantă.
Un studiu din 2016 a constatat, de asemenea, că substanțele chimice din fasolea neagră din nord-estul Chinei ar putea încetini dezvoltarea cancerului colorectal prin împiedicarea multiplicării celulelor canceroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.