Alimentele pe care ar trebui să le consumi după mesele festive. Ciorba care taie greața

Monika Baciu |
Data publicării:
alimentele pe care ar trebui sa le consumi dupa mesele festive - FOTO: Freepik@KamranAydinov
alimentele pe care ar trebui sa le consumi dupa mesele festive - FOTO: Freepik@KamranAydinov

Alimentele pe care ar trebui să le consumi după mesele festive de Crăciun. Cum să prepari ciorba care taie greața.

Alimentele pe care ar trebui să le consumi după mesele festive de Crăciun. Nu este un secret faptul că dietele iau o pauză în timpul sezonului festiv. Este normal că o alimentaţie sănătoasă să fie slabita atunci când este înconjurată de gustări prăjite şi dulciuri la mesele din familie.

Cum să îți detoxifici organismul

După o perioadă în care am uitat de diete sau de alimentația sănătoasă, corpul are nevoie de detoxifiere. Putem ajuta la curățarea organismului chiar prin consumul de alimente. Planul de detoxifiere cuprinde mese nutritive.

Mai jos sunt câteva alimente pe care le puteți consuma pentru a echilibra acele calorii suplimentare pe care le-ați câștigat în timpul Crăciunului.

De ce să bei apă cu castraveți

Consumul a cel puțin 6-8 pahare de apă în fiecare zi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Dacă 6-8 pahare de apă plată par prea multe pentru a avea, atunci apa de detoxifiere poate fi preparată prin infuzarea castraveților, a mentei și a lămâii în apă, notează Times of India.

Vezi și: Colica biliară, cauze și simptome. Alimentația poate juca un rol semnificativ

Consumați alimente sănătoase

Aceasta ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru cel puțin luna viitoare sau cam aşa ceva. În cea mai mare parte, mâncarea festivă este încărcată cu ulei, sare suplimentară, amidon și zahăr. Astfel de produse alimentare pot fi gustoase, dar nu sunt întotdeauna cea mai sănătoasă opțiune. Caloriile din mesele gătite acasă pot fi controlate prin gestionarea ingredientelor și a uleiului folosit. Pregătirea meselor hrănitoare acasă, cum ar fi lintea, salatele sau alimentele la grătar, pot fi o experiență satisfăcătoare și sănătoasă.

Consumă iaurt neîndulcit

Adaugă iaurt neîndulcit la mese. Iaurtul este un probiotic care ajută la detoxifierea organismului. Puteți să îl consumați fie la micul dejun, fie precum o gustare după masa de prânz.

Iaurtul are beneficii medicinale, deoarece oferă proteine, calciu, vitaminele D, B6, B12, riboflavină, potasiu și magneziu.

Peștele, ideal după mesele copioase de Crăciun

Peștii de apă rece, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, conțin grăsimi bune care reduc inflamația și stimulează funcționarea sistemului imunitar. Acestea conțin acizi grași Omega-3, care ajută la creșterea metabolismului.

Introduceți legumele cu frunze verzi în alimentație

Iarna este un moment minunat pentru a consuma acele legume cu frunze verzi. Meniul ar trebui să includă o porție de kale, broccoli, spanac și salată verde. Legumele cu frunze verzi sunt bogate în fibre și conțin enzime care ajută la îmbunătățirea digestiei.

Vezi și: Picioarele reci, cauze și tratament. Trucul simplu pentru a le menține calde în timpul iernii

Consumați fructe

Fructele de pădure, portocalele, ananasul sunt surse excelente de vitamine şi generează căldură în timpul sezonului rece. Acestea sunt bogate în antioxidanți și ajută la creșterea imunității.

Găsirea unui echilibru între ceea ce se mănânci în timpul sezonului festiv și după terminarea sărbătorii poate face de fapt o diferență semnificativă. Deci, include unele elemente alimentare sănătoase în dieta ta și să dedică-ți ceva timp pentru a face anumite exerciții fizice, în scopul de a detoxifia organismul în mod corespunzător după sezonul festiv.

Cum să prepari o ciorbă sănătoasă care să îți curețe organismul

Ciorba de legume este perfectă pentru a vă detoxifia organismul după mesele copioase de Crăciun. Este reconfortantă, aromată și ambalată cu o mulțime de legume sănătoase. Această ciorbă delicioasă și simplă este încărcată cu varză și o mulțime de legume sănătoase pentru ficat. O masă cu conținut scăzut de calorii care necesită doar o oală mare, 30 de minute și ingrediente sănătoase.

Vezi și: Trei frați pătați, planta cu beneficii pentru piele. Estompează roșeața și petele pigmentare

Ingrediente:

Varza: numărul unu pe listă este varza. Varza este o legumă cruciferă care este încărcată cu fibre și vitamina C. O mâncare prietenoasă cu intestinul, care adaugă textură și aromă deosebită acestei supe!

Ciuperci: ciupercile sunt un puternic antioxidant, dar, de asemenea, sunt necesare pentru stimularea funcției imunitare! Ciupercile ajută, de asemenea, la scăderea inflamației în organism.

Usturoi: Este este un probiotic natural care conține proprietăți antibacteriene, antifungice și antioxidante!

Roșii prăjite la foc mic: Roșiile prăjite la foc sunt aici pentru un impuls de aromă! În plus, roșiile conțin licopen.

Oțet de mere: este cunoscut pentru detoxifierea ficatului, dar îi oferă și savoare ciorbei.

Pătrunjel proaspăt: Pătrunjelul oferă protecție împotriva radicalilor liberi! Asta înseamnă că promovează detoxifierea organismului prin îndepărtarea toxinelor.

Supă de pui sau supă de legume: Puteți folosi, de asemenea, apă dacă doriți să facă această supă cu conținut scăzut de sodiu, notează wholesomelicious

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel