Alimentele din frigiderul fiecăruia care stimulează creierul și-l mențin agil la bătrânețe

Adisa Codruț |
Data publicării:
Frigider FOTO: Pixabay
Frigider FOTO: Pixabay

Cercetătorii americani susțin că vinul și brânza au efecte benefice asupra creierului.

Cercetători de la Iowa State University susțin că brânza si vinul au influenţă pozitivă asupra creierului. Studiul, primul de acest gen, realizat pe scară largă, face legătura între anumite alimente și acuitatea cognitivă la vârste mai înaintate. Cercetarea are la bază date adunate de la 1.787 de adulți din Regatul Unit prin UK Biobank, o amplă bază de date biomedicale conținând informații genetice și de sănătate amănunțite de la o jumătate de milion de britanici. 

Medicul nutriționist Florin Bălănică a declarat la Antena 3 că ”alimentația este primul pas spre longevitate”, dar nu singurul. ”Nu aş vrea să se înţeleagă că aceste studii promovează consumul de alcool, ciocolată sau brânzeturi grase. Este bine cunoscut că o stare de bine generală şi o bună calitate a relaţiilor sociale duce nu numai la o bună calitate a vieţii, ci şi la longevitate. Longevitatea este un lucru pe care noi ni-l dorim, adică dorim să trăim mult, dar într-o bună calitate a vieţii. Alimentaţia este primul pas către longevitate”, afirmă medicul citat, potrivit Antena 3.

Probioticele, bacterii bune care pot contribui la sănătatea intestinului și cea generală, pot fi găsite în unele tipuri de brânză, precum și în suplimentele alimentare, alimentele fermentate și iaurtul. De obicei, probioticele se găsesc în brânzeturi care au fost îmbătrânite, dar care nu au fost încălzite după aceea. Aceasta include atât brânzeturile moi, cât și cele tari, inclusiv elvețiene, provolone, Gouda, cheddar, Edam, Gruyère și brânză de vaci. Adăugarea de probiotice la dietă poate îmbunătăți sănătatea, contribuind la stimularea creșterii bacteriilor bune în interiorul intestinului. Intestinul conține aproximativ 100 de trilioane de bacterii, dar în unele cazuri, echilibrul dintre bacteriile benefice și dăunătoare se deteriorează. Când se întâmplă acest lucru, experții consideră că poate fi legat de o serie de afecțiuni, cum ar fi alergiile, tulburările de dispoziție și artrita.

Consumul de alimente care conțin probiotice, cum ar fi brânza, poate ajuta la restabilirea acestui echilibru natural. Singura precauție când vine vorba de brânză este să nu exagerați. Brânza poate să fie bogată în calorii, grăsimi saturate și sodiu, notează Harvard Medical School.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel