Alimentele care dau arsuri la stomac. Unele te vor surprinde, NU le mai mânca niciodată seara

Alimentele care dau arsuri la stomac - Foto: Freepick @upklyak
Alimentele care dau arsuri la stomac - Foto: Freepick @upklyak

Care sunt alimentele care dau arsuri la stomac și-ți strică somnul. Nu le mai mânca niciodată seara. Iată și 8 alimente care elimină aciditatea gastrică.

Care sunt alimentele care dau arsuri la stomac și ce anume declanșează arsurile la stomac? Iată ce trebuie să știți despre cauzele comune ale arsurilor la stomac și ce puteți face pentru a preveni durerea.

Dacă vă confruntați cu refluxul acid mai mult de două ori pe săptămână, este posibil să aveți o afecțiune mai gravă numită GERD sau reflux gastroesofagian.

Alimentele care provoacă arsurile la stomac

 

VEZI ȘI: Povestea celui mai longeviv român cu transplant de inimă. Deac: Am adus inima în niște condiții meteo foarte dificile. A fost un succes

Factorii declanșatori specifici pentru arsurile la stomac diferă de la persoană la persoană. 

Ceea ce poate duce la arsuri la stomac s-ar putea să vă surprindă. Stați departe de alimentele despre care știți că vă vor da arsuri la stomac. Nu este vorba doar de alimentele pe care le mâncați. Modul și momentul în care faceți exerciții fizice și ceea ce luați pentru a vă ușura durerile pot provoca, de asemenea, acea senzație de arsură.

Un hamburger mare și gras și o porție supradimensionată de cartofi prăjiți chiar înainte de culcare este o modalitate bună de a alimenta flacăra arsurilor la stomac. Alimentele grase, porțiile mari și mesele târzii sunt primii trei factori declanșatori care afectează multe persoane cu arsuri la stomac.

Arsurile la stomac sunt cele mai frecvente după ce mâncați o masă mare. O burtă plină cu prea multă mâncare întinde stomacul, făcându-vă să vă simțiți "îndopat". Întinderea stomacului, sau distensia, pune presiune inelul de mușchi care împiedică acizii din stomac să se deplaseze în direcția greșită. Astfel, sucurile de la ultima masă pot provoca arsuri.

Acest lucru se poate întâmpla atunci când mâncați cantități mari din orice aliment, nu doar din alimentele cunoscute pentru a vă declanșa simptomele de arsuri la stomac.

Alimentele bogate în grăsimi stau mai mult timp în burtă. Acest lucru face ca stomacul tău să producă mai mult acid, iritându-ți sistemul digestiv.

Alimentele și băuturile care declanșează în mod obișnuit arsurile la stomac includ:

- alcoolul, în special vinul roșu

- piper negru

- usturoi

Usturoiul poate provoca arsuri la stomac și dureri de stomac la cei care nu se confruntă în mod regulat cu probleme gastrointestinale. Cei care o fac pot avea simptome crescute atunci când mănâncă usturoi. 

- ceapă crudă

Ceapa stimulează producția de acid, ceea ce poate duce la arsuri la stomac. Atât usturoiul, cât și ceapa sunt mai puternice atunci când sunt crude, dar unii încă se confruntă cu arsuri la stomac după ce le mănâncă gătite.

- alimente picante

- ciocolata

- fructele și produsele citrice: lămâile, portocalele și sucul de portocale

Citricele, precum grapefruit și portocala, sunt alimente cu aciditate ridicată. Acest acid poate relaxa sfincterul esofagian și poate provoca arsuri la stomac.

- cafeaua și băuturile cu cofeină, inclusiv ceaiul și sucurile carbogazoase

- mentă

- roșiile

Alimentele pe bază de roșii, precum sosul marinara și ketchup-ul, sunt, de asemenea, bogate în aciditate.

Cu toate acestea, dacă aceste alimente nu vă provoacă arsuri la stomac, nu trebuie să le evitați. Pentru a preveni arsurile la stomac după mese:

- Nu mâncați prea mult. Mâncați cinci sau șase mese mici în fiecare zi, în loc de mai multe mese mari.

- Nu mâncați înainte de culcare. Lăsați 2 ore pentru a digera mâncarea înainte de a vă culca. Acest lucru permite ca mâncarea să aibă timp să iasă din stomac și să ajungă în intestinul subțire, în loc să se întoarcă în esofag. Statul întins îngreunează digestia și face ca arsurile la stomac să fie mai probabile.

8 alimente care pot ajuta la arsurile la stomac:

 

VEZI ȘI: Boala gravă pe care o poți lua din zacuscă și cârnați. La ce să fiți atenți când deschideți capacul. Dorobăț: Bacteria atacă nervii, slăbește mușchii feței, gura, ochii

Mulți oameni se confruntă ocazional cu arsuri la stomac sau reflux acid. Arsurile la stomac reprezintă refluxul de acid gastric în esofag și sunt adesea cauzate de ceea ce mâncați. Din fericire, există anumite alimente despre care se știe că reduc, ameliorează și ajută arsurile la stomac.

1. Cereale integrale

Cerealele integrale sunt cereale care păstrează toate părțile semințelor (tărâțe, germeni și endosperm). Cerealele integrale pot fi consumate în forma lor întreagă sau măcinate. În comparație cu alte cereale, acestea sunt surse mai bune de fibre, vitaminele B, fier, acid folic, seleniu, potasiu, magneziu și alți nutrienți importanți.

Cerealele integrale pot fi alimente complete, cum ar fi popcornul sau quinoa, sau ingrediente în alte alimente, cum ar fi făina de grâu integral în pâine. Cantitatea de fibre care se găsește în alimentele din cereale integrale poate ajuta la absorbția acidului gastric.

Mâncați aceste cereale integrale: Orez brun, fulgi de ovăz și pâine integrală.

2. Ghimbir

Ghimbirul are proprietăți medicinale și proprietăți antiinflamatorii care îl fac unul dintre cele mai bune ajutoare digestive. Este alcalin, ceea ce înseamnă că se încadrează în partea opusă a scalei pH-ului față de alimentele acide. Nivelul scăzut de acid ușurează iritația din tractul gastrointestinal. Ghimbirul a fost folosit de-a lungul istoriei pentru problemele digestive.

Adăugați ghimbir la: Smoothie-uri, supe și mâncăruri prăjite.

3. Fructe și legume

Aproape toate fructele și legumele reduc acidul gastric. Legumele rădăcinoase și legumele verzi sunt bogate în fibre. Alimentele care sunt fibroase te fac să te simți sătul, reducând consumul excesiv de alimente care poate contribui la arsurile la stomac.

Cu toate acestea, unele fructe și legume pot provoca arsuri la stomac. 

Consumați aceste fructe și legume: Cartofi dulci, morcovi, sfeclă, sparanghel, broccoli și fasole verde.

4. Iaurt

Există multe beneficii ale iaurtului. Acesta calmează un esofag iritat și este o sursă bună de proteine. Iaurtul este, de asemenea, un probiotic, o clasă de alimente care conțin microorganisme vii care mențin bacteriile bune din organism. Probioticele conțin, de obicei, bacterii care se adaugă la microbii sănătoși din intestinul dumneavoastră.

5. Proteine slabe

Consumul de proteine slabe poate reduce simptomele.

O proteină slabă are mai puțin de 10 grame de grăsimi totale și 95 de miligrame de colesterol într-o porție de 3,5 uncii. Cele mai sănătoase moduri de a pregăti proteinele slabe sunt la cuptor, la grătar, prăjite, poșate sau la grătar. Mesele bogate în grăsimi și alimentele prăjite pot duce la reflux prin scăderea presiunii sfincterului esofagian inferior și întârzierea golirii stomacului.

Consumați aceste proteine slabe: Pui, fructe de mare, tofu și albușuri de ou.

6. Leguminoase

Leguminoasele sunt un grup de legume care includ fasole, mazăre și linte. De obicei sunt sărace în grăsimi, nu au colesterol și sunt bogate în nutrienți precum acid folic, potasiu, fier și magneziu. Leguminoasele au, de asemenea, grăsimi benefice și fibre. Sunt o sursă bună de proteine și un substitut pentru carne, care are mai multe grăsimi și colesterol.

Încercați aceste rețete: Salată de trei fasole, cușcuș cu mazăre și lămâie și supă de linte.

7. Nuci și semințe

Nucile și semințele adaugă fibre, nutrienți și grăsimi sănătoase mononesaturate în dieta ta. De asemenea, acestea pot ajuta la absorbția acidului gastric, reducând arsurile la stomac.

Mâncați aceste nuci și semințe: Migdale, alune, chia, rodii și semințe de in.

8. Grăsimi sănătoase

Deși consumul de prea multe alimente grase poate declanșa refluxul acid, grăsimile sunt un nutrient necesar. Este esențială pentru sănătatea inimii și a creierului, dar există diferite tipuri de grăsimi. Înlocuirea grăsimilor nesănătoase cu grăsimi sănătoase poate ajuta. În plus, grăsimile sănătoase promovează, de asemenea, sănătatea inimii, deoarece pot reduce cantitățile de colesterol rău din organism, potrivit Gastroconsa.

Consumați aceste grăsimi sănătoase: Avocado, ulei de măsline, nuci și produse din soia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel