Alimentele ANTIINFLAMATOARE: Care sunt fructele și legumele care scad riscul de alergii, cancer, depresie, diabet, Alzheimer

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente de consumat de caniculă. Foto: Chris Tombrella / Pexels
Alimente de consumat de caniculă. Foto: Chris Tombrella / Pexels

Iată o listă scurtă de fructe, legume și alte alimente cu efecte ANTIINFLAMATOARE. De ce boli te feresc aceste alimente: 

Ceea ce mâncăm influențează nivelul inflamației din organism. Mai multe cercetări sugerează că persoanele cu un aport ridicat de legume, fructe, nuci, semințe, uleiuri sănătoase și pește pot avea un risc redus de boli legate de inflamație.  În plus, substanțele găsite în unele alimente (în special antioxidanți și acizi grași omega-3) par să aibă efecte antiinflamatoare.

Consensul general este acela că dieta bazată pe alimente antiinflamatoare reduce inflamația cronică (link direct studiu) și ajută la prevenirea sau tratarea următoarelor afecțiuni: alergii, boala Alzheimer, artrită, astm, cancer, depresie, diabet, gută, boli de inimă, boli inflamatorii intestinale (cum ar fi colita ulcerativă și boala Crohn), sindromul intestinului iritabil (IBS), accident vascular cerebral și ateroscleroză (link studiu) sau diabet de tip 2 (link direct studiu).

Iată lista cu alimente cu efecte antiinflamatoare importante: 

Fructe și legume bogate în antioxidanți:
Fructe de pădure (cum ar fi afine, zmeură și mure),
Cireșe,
Mere,
Anghinare (atenție, însă, la sensibilitățile la fructoză),
Avocado,
Legume cu frunze verzi închise (cum ar fi varza, spanacul și verdețurile),
Cartofi dulci,
Broccoli,
Nuci (cum ar fi nucile, migdalele, nucile pecan și alunele),
Fasole (cum ar fi fasole roșie, fasole pinto și fasole neagră),
Cereale integrale (cum ar fi ovăzul și orezul brun - fiți atenți la sensibilitățile la gluten și fructoză),
Ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao).
Alimentele bogate în acizi grași omega-3 includ:
Pește gras (cum ar fi somon, hering, macrou, sardine și hamsii),
Seminte de in,
Nuci,
Alimente îmbogățite cu omega-3 (inclusiv ouă și lapte).

Există, de asemenea, unele dovezi că anumite ierburi și condimente culinare, cum ar fi ghimbirul, curcuma și usturoiul, pot ajuta la ameliorarea inflamației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel