Astăzi, auzim tot mai des de ce bananele sunt bune pentru sănătate. În primul rând, oferă o cantitate mare de potasiu.
„Banana este o sursă de potasiu care contribuie la funcționarea normală a mușchilor”, indică Fundația de Nutriție spaniolă (FEN). Mai exact, 100 g de banane conțin 350 mg de potasiu.
Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că bananele sunt singurele care oferă cea mai mare cantitate de potasiu organismului nostru. De fapt, există multe alte produse care au mai mult de 350 mg pentru aceeași porție de 100 de grame de banane.
Soia este o leguminoasă care asigură un total de 1,730 mg de potasiu la 100 grame, deci surclaseaza banana.
La fel se întâmplă și cu fisticul, un fruct uscat care, conform FEN, furnizează un total de 811 mg de potasiu la 100 de grame. Super-bogate în potasiu sunt și migdalele (100 de grame au 860 mg de potasiu) și arahidele, care furnizează 680 mg din acest mineral la 100 de grame.
Cu un conținut mare de potasiu este și avocado (100 de grame furnizează 400 mg de potasiu).
Dintre legume, spanacul este, de asemenea, o sursă de potasiu într-o măsură mai mare decât banana. 100 de grame de spanac au 423 mg de potasiu. La rândul său, broccoli conține 370 mg (100 de grame), iar varza de Bruxelles are 375 mg de potasiu per 100 de grame.
În lumea ciupercilor, cele galbene au mai mult potasiu decât bananele (100g - 507 mg de potasiu).
Cartoful este un alt aliment bogat în potasiu. Conține 570 mg per 100 de grame.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.