Alimente, aruncate. Specialiștii de la platforma webmd.com au realizat un grafic, pe care l-au postat pe Facebook, despre cât pot fi ținute anumite alimente în frigider pentru a nu fi un pericol când sunt consumate.
Iată câteva alimente și cât ar fi bine să le păstrați în frigiderul vostru:
1. Maioneza, laptele - uitați-vă la data expirării
2. Untul - 2 săptămâni în frigider
3. Cașcavalul – aruncați-l dacă începe să se mucegăiască
4. Ouă - de la 3 la 5 săptămâni, negătite, în frigider
5. Carne preparată – 5 zile în frigider dacă nu o înghețați
6. Vită negătită – 3 la 5 zile în frigider dacă nu o înghețați
7. Pește bucăți negătit – 2 zile dacă nu-l congelați
8. Carne tocată de vită – 1-2 zile dacă nu o congelați
9. Carne crudă de porc - 3 la 5 zile în frigider dacă nu o congelați
10. Carne de pui sau de curcan – 2 zile dacă nu o congelați
11. Căpșuni – dacă nu mai arată bine și miros urât, e clar că locul lor e la gunoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.