Alimente care te protejează de cancer. Ce conțin merele și ceaiul

Angela Sabău |
Data publicării:
Alimentele care te protejează de cancer: merele și ceaiul, printre cele mai bune
Alimentele care te protejează de cancer: merele și ceaiul, printre cele mai bune

Merele și ceaiul, precum și alte alimente bogate în flavonoide, par a fi cele mai bune protectoare împotriva cancerului. Specialiștii spun că sunt protejați în special fumătorii și consumatorii de alcool.

Consumul de alimente bogate în flavonoide, cum ar fi merele și ceaiul, protejează împotriva cancerului și a bolilor de inimă, în special pentru fumători și consumatorii de alcool, potrivit unor noi cercetări ale Universității Edith Cowan (ECU), publicate în revista Nature.

Cercetătorii de la Școala de Științe Medicale și a Sănătății au analizat datele despre dieta, cancerul și sănătatea a 53.048 de danezi de peste 23 de ani.

Ei au descoperit că persoanele care au consumat în mod obișnuit cantități moderate sau ridicate de alimente bogate în flavonoide, compuși găsiți în alimente și băuturi pe bază de plante, au fost mai puțin susceptibile de a muri de cancer sau boli de inimă.

Protecție mai mare la fumători și consumatori de alcool

Cercetătorul principal Dr. Nicola Bondonno a declarat că, deși studiul a descoperit un risc mai mic de deces la cei care au consumat alimente bogate în flavonoide, efectul protector a părut a fi cel mai puternic pentru cei cu risc ridicat de boli cronice din cauza fumatului și a celor care au băut mai mult decât două băuturi alcoolice standard pe zi.

„Aceste descoperiri sunt importante, deoarece ele evidențiază potențialul de a preveni cancerul și bolile de inimă prin încurajarea consumului de alimente bogate în flavonoide, în special la persoanele cu risc ridicat de aceste boli cronice”, a spus ea.

„De asemenea, este important de remarcat că consumul de flavonoide nu contracarează riscul crescut de deces cauzat de fumat și consumul ridicat de alcool. De departe, cel mai bun lucru de făcut pentru sănătatea dvs. este să renunțați la fumat și să reduceți alcoolul. Știm că aceste schimbări ale stilului de viață pot fi foarte provocatoare, astfel încât încurajarea consumului de flavonoide ar putea fi un mod inedit de a atenua riscul crescut, în timp ce încurajează oamenii să renunțe la fumat și să reducă consumul de alcool”.

Alte alimente cu rol protector

Participanții care consumau aproximativ 500 mg de flavonoide totale în fiecare zi aveau cel mai mic risc de a muri cu cancer sau cu o boală cardiacă.

„Este important să consumăm o varietate de compuși flavonoizi diferiți care se găsesc în alimente și băuturi diferite pe bază de plante. Acest lucru este ușor de obținut prin dietă: o cană de ceai, un măr, o portocală, 100g de afine și 100 g de broccoli ar oferi un o gamă largă de compuși flavonoizi și peste 500 mg de flavonoide totale”, a mai spus ea.

Dr. Bondonno a arătat că, deși cercetările au stabilit o asociere între consumul de flavonoide și riscul mai mic de deces, natura exactă a efectului protector este încă neclară.

„Consumul de alcool și fumatul crește atât inflamația, cât și deteriorarea vaselor de sânge, ceea ce poate crește riscul unei serii de boli. Flavonoidele s-au dovedit a fi antiinflamatorii și îmbunătățesc funcția vaselor de sânge, ceea ce poate explica de ce sunt asociate cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor de inimă și a cancerului”, a ai spus ea.

Specialistul a mai arătat că următorul pas pentru cercetare a fost să analizeze mai atent tipurile de cancer de boli de inimă care erau cel mai mult protejate de flavonoide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel