Potrivit medicului, legumele de culoare verde au efecte extrem de benefice asupra sănătății organismului.
„Vine vara și sigur că ne dorim să arătăm din ce în ce mai bine. Ne vom arunca cu capul înainte către diverse diete. Sunt adeptul legumelor de culoare verde, pe care le promovez. Dacă pe vremuri se spunea nicio masă fără pește, eu spun: nicio masă fără legume de culoare verde.
Este sezonul lor: spanacul, ceapa verde, pătrunjelul, mărarul, salata. Sunt foarte bogate în fibre și mai sărace în zaharuri.
Este important să ne hidratăm corespunzător, minimum 1,5 l apă pe zi.
Să respectăm mesele principalele ale zilei (trei mese) și mai apoi să aducem două gustări. Să nu mâncăm nimic după ora 20.00. Dacă putem, chiar după ora 18.00”, a spus Florin Ioan Bălănică la DCNews și DCMedical.
Mai mult, medicul, un promotor al stilului de viață sănătos, spune că nutriția este fundamentașă în întărirea sistemului imunitar.
„Imunitatea noastră este de două feluri. Una pe care am moștenit-o, care este destul de slabă. E ca o mașină normală care ne duce de la București la Mizil. Dar ne duce încet, nu foarte confortabil.
Și mai există imunitatea dobândită în timpul vieții, care este cea fundamentală și care ne sprijină. Nutriția, partea de mișcare și de management al stresului sunt fundamentale atunci când vorbim despre raportarea la imunitate”, a spus specialistul.
Urmăriți interviul integral aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.