Nutriționistul și life coach-ul Cori Grămescu dezvăluie beneficiile uimitoare ale unui consum regulat de fulgi de ovăz, la micul dejun.
"Fulgii de ovăz ar trebui să fie printre opţiunile voastre de mic dejun. Sunt o sursă excelentă de fibre, minerale şi glucide care se eliberează şi se absorb treptat în organism, astfel oferă energie constantă în prima parte a zilei.
Ovăzul are proprietatea demonstrată de a reduce colesterolul şi riscul de boală cardiovasculară. În plus, consumând regulat cereale integrale, organismul nostru reuşeşte să menţină nivelul zahărului din sânge la un nivel constant. În acest fel ținem sub control nu doar pofta de mâncare, ci şi pe cea de dulce.
Totodată, ne fereşte de pericolul bolilor metabolice. Fibrele conţinute în cerealele integrale ajută foarte mult şi la îmbunătăţirea sănătăţii digestive, având proprietatea de a regla tranzitul digestiv. În plus, oferă multă diversitate alimentației prin textură, mod de preparare și combinații de gust.", a scris Cori Grămescu pe Facebook
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.