Alexandru Rafila: despre aceste probleme nu se discută decât marginal

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Alexandru Rafila a declarat că se așteaptă ca numărul infecțiilor să crească după începerea școlii, dar e important ca părinții să fie informați și că despre întrebările pe care și le pun părinții nu se discută decât marginal

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că numărul de infectări zilnice cu coronavirus va crește după începerea noului an școlar. Acesta a mai explicat că activitatea didactică este una extrem de complexă, care presupune multe interacțiuni. 
În plus, există numeroase aspecte problematice care țin de redeschiderea unităților de învățământ: de exemplu, ce face un părinte dacă află că se închide 14 zile clasa în care îi este copilul, deoarece există un caz de COVID-19. Părintele va trebui atunci să găsească rapid pe cineva care să-i supravegheze fiul / fiica, în caz că este un copil mai mic. „Astea sunt probleme pe care și le pune toată lumea. Nu se discută despre ele decât marginal”, a remarcat Rafila.
Totodată, acesta a subliniat cât de importantă va fi comunicarea dintre părinți și copii, căci aceștia, în primul rând, trebuie să le spună celor mici ce au de făcut. „Nu cred că o să e așteptăm la un mare succes de la început, dar trebuie să luăm lucrurile cu calm, să fim răbdători”, a mai afirmat Alexandru Rafila.
 
Alexandru Rafila a mai arătat că părinții trebuie să fie bine informați despre condițiile în care se redeschid școlile. „În primul rând, ei ar trebui să vadă condițiile pe care le oferă școala. (...) Cred că cel mai importat lucru care dă încredere părinților e să fie informați, iar informația trebuie făcută și acum, înainte de începerea școlii, și, bineînțeles, când începe școala” a declarat Alexandru Rafila, la TVR1.
 
„Treaba e foarte complexă și nu cred că o să ne așteptăm la un mare succes de la început, dar trebuie să luăm lucrurile cu calm, să fim răbdători. Eu sunt convins că numărul de cazuri va crește, cred că toată lumea e de acord. Nu e niciun argument ca să scadă. Evident că activitatea școlară e una complexă, presupune multe interacțiuni. Important e să le ținem sub control și să găsim în cadrul familiilor înțelegere, ca să nu se transmită eventual infecția de la copil la persoane din familie care au boli cronice”, a mai afirmat, președintele Societății Române de Microbiologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel