Alergii alimentare: de ce evitarea unor produse e o idee proastă. Sfaturi de la Stanford

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alergiile alimentare la bebelusi nu au legatura cu dieta mamei in timpul sarcinii
Alergiile alimentare la bebelusi nu au legatura cu dieta mamei in timpul sarcinii

Kari Nadeau, un faimos alergolog american de la Școala de Medicină a Universității Stanford, susține că prevenția alergiilor alimentare s-ar reduce la 3 aspecte.

Alergii alimentare. Expertul în alergii și astm Kari Nadeau de la Școala de Medicină din cadrul Universității Stanford spune că testele clinice din ultimii cinci ani au oferit cunoaștere despre cum să fie prevenite anumite afecțiuni. Iar mai demult, declara ea într-un interviu la radio-ul universității, nimeni nu vorbea despre prevenire, ci doar despre terapie și tratament. Însă, sublinia ea, "este nevoie să diagnosticăm și să prevenim".

Karu Nadeau povestea că a văzut rezultate pozitive cu terapii de desensibilizare care construiesc toleranța unui pacient pentru alimente care provoacă reacții alergice. Ea mai amintea, în emisiunea citată, de noi terapii genetice în curs de dezvoltare care oferă speranțe celor cărora dieta și stilul de viață au fost afectate de alergii alimentare.

Alergii alimentare: pielea uscată și dieta

Potrivit specialistului, la alergii alimentare, e bine să evităm să avem pielea uscată și să găsim acea cremă care o hidratează corespunzător. "Prin pielea uscată, alergenii din aer, și sunt mulți, pot să ajungă la piele, iar pielea reacționează într-un mod maladiv și creează reacții alergice în sânge", explică Kari Nadeau.

Un rol esențial îl joacă și alimentația diversificată introdusă devreme – ca vârstă – și des. "Dacă mănânci des multe proteine diverse, când ești copil, credem că asta va face intestinul mai tolerabil și mai protejat de alergii", precizează specialistul.

Evitarea totală a alimentelor care produc alergii alimentare nu ar fi soluția, susține ea. Și a dat exemplul unor țări care, prin ghidurile alimentare, au scos anumite alimente din dietă, iar numărul de alergii alimentare au crescut enorm. Concluzia specialiștilor a fost că evitarea a dus ca rata alergiilor să se mărească.

Al treilea sfat al alergologului Kari Nadeau este să fiți siguri că mâncați sănătos și aveți fibre bune în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel