Alergii, ochi: 7 moduri de a le ține sub control

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi
Ochi

Alergii, control. Oamenii cu alergii la ochi trebuie să fie atenți la factorii care le declanșează afecțiunea. Polenul, acarienii de praf și mucegaiul sunt câțiva.

Alergii, control. Conjunctivita alergică înseamnă și arsuri, mâncărimi, lacrimi sunt principalele simptome. Condiția afectează milioane de americani, iar circa 30% până la 50% dintre copiii care au un părinte cu alergii dezvoltă alergii. Statisticile nu sunt îmbucurătoare nici pentru cei cu ambii părinți alergici: circa 60% până la 80% dintre copiii vor putea avea, mai târziu, alergii.

Alergiile provoacă oboseală, dificultăți în desfășurarea activităților zilnice și pot interfera cu somnul, se arată emedicinehealth.com.

Simptomele diferă în funcție de tipul de conjunctivită alergică. Unii pot fi sensibili la lumină, alții vor avea senzația că au ceva în ochi, pleoapele se pot umfla, vederea poate fi încețoșată, lentilele de contact pot fi disconfortante. La unii oameni cu conjunctivită pot apărea alergii nazale, eczeme sau astm.

Factorii care declanșează aceste alergii diferă de la om la om. Câteva potențiale declanșatoare pot fi: polenul, acarienii de praf și mucegaiul.

Cum puteți „îmblânzi" alergiile? Câteva idei potrivit platformei citate.

1. Frecarea ochilor înrăutățește alergiile - deși este tentant să vă scărpinați la ochi, frecarea face ca simptomele să se înrăutățească numai prin declanșarea eliberării mai multor substanțe chimice inflamatorii. Ar fi bine să nu vă machiați întrucât ar putea irita pleoapele. Purtați ochelari în locul lentilelor de contact. Aplicați comprese reci peste zona pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor. Spălați-vă de multe ori mâinile pentru a reduce la minimum contactul murdăriei sau a substanțelor alergice cu ochii sensibili.

2. Evitați factorii declanșatori din aer - polenul din iarbă, buruieni și copaci poate declanșa simptomele alergiei la ochi. Ar fi bine să stați înăuntru când nivelul de polen este ridicat în afară, dacă este posibil. Închideți ferestrele și dați drumul la aparatul de aer condiționat ca să filtrați aerul. Cantitatea de polen tinde să fie cel mai ridicată seara devreme și dimineața. Dacă trebuie să ieșiți, purtați ochelari de soare pentru a minimiza contactul cu alergenii.

3. Evitați factorii declanșatori din interior - luați măsuri pentru a vă proteja împotriva prafului și mucegaiului. Dacă ieșiți afară, schimbați hainele când vă întoarceți și faceți duș deoarece polenul se lipește de îmbrăcăminte și de păr. Valorile polenului sunt cele mai ridicate în seara devreme și dimineața. Evitați să ieșiți afară în aceste intervale, dacă puteți. Nu lăsați pisicile și câinii să intre în dormitor. Pisica - pe podea sau pe așternut - poate fi o problemă pentru persoanele care suferă de alergii și pentru cei cu astm bronșic.

4. Sfaturi legate de acarienii de praf - sunt unul dintre cele mai comune alergeni de interior. Spălați așternutul în apă care este de 130 Farenheit (54,4 grade Celsius) pentru a ucide acarienii. Aspirați frecvent podelele dure pentru a îndepărta particulele mici. Evitați covorul, dacă puteți, și reduceți la minimum cantitatea de mobilier tapițat din casă. Investiți în dispozitivele de curățare a aerului care elimină praful, polenul și alte mici particule din aerul interior care pot provoca o reacție alergică.

5. Mucegai - asigurați-vă că umiditatea interioară este cuprinsă între 30 și 50%. Utilizați un dezumidificator în subsoluri și alte zone umede pentru a menține nivelurile de umiditate într-un interval acceptabil. Curățați și goliți regulat vasul de apă; acolo poate apărea mucegaiul. Asigurați-vă că există o ventilație adecvată în baie, bucătărie și subsol. Instalați un filtru în aparatul de aer condiționat ca să capteze sporii mucegaiului.

6. Picăturile de ochi - multe dintre picăturile de ochi pe care le puteți cumpăra de la farmacie conțin ingrediente active care sunt aceleași cu cele care tratează alergiile nazale. Unele tipuri de picături oftalmice pot să nu fie potrivite pentru anumite persoane, deci nu le folosiți înainte să vorbiți cu medicul.

7. Medicamentele antialergice pot ajuta - Unele medicamente pe care le luați pentru a trata febra fânului, alergii nazale, afecțiuni ale nasului, gât și sinuzită pot ajuta, de asemenea, la controlul alergiilor oculare. Antihistaminicele și decongestionanții sunt disponibili sub formă de capsule, pilule și lichide. Reacțiile adverse potențiale ale acestor medicamente pot include ochi uscați și somnolență. Unele tipuri de decongestionante vă pot face nervoși sau amețiți. Dacă aveți tensiune arterială crescută, anumite componente din medicamentele pentru alergii pot să nu fie în siguranță pentru dumneavoastră. Vorbiți cu medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel